Луценко не указ. Від активістів, які люстрували чиновника смітником, вимагають визнати вину

Сьогодні, 24 жовтня, о 13 годині відбудуться судові слухання у справі акції «Чистий четвер», коли активісти кинули у смітник голову обласного управління юстиції Василя Кавацюка.

Як повідомив «Малакаві» один із підозрюваних у справі Андрій Яхневич, прокурор наполягає, аби активісти визнали себе винними у хуліганстві та сплатили 850 гривень штрафу.

«Ми не вважаємо себе винними», - каже Андрій Яхневич і додає, що судимості активістам не потрібні.

За його словами, Кавацюк сам спровокував активістів на радикальні дії.

«Ми прийшли до нього, щоби висловити свою позицію. Але він почав розмахувати руками, показувати карате, штовхати активістів, таким чином спровокував їх на такі дії», - каже Яхневич.

Активіст відзначає, що на акції були присутні військові, які повернулися з АТО, вони просто виступили проти «Опозиційного блоку» та його представників, вважаючи, що такої політичної сили не мало би бути на Прикарпатті.

Окрім того, Яхневич додає, що прокурор та Кавацюк перебувають у дружніх відносинах, що може відобразитися на ході розгляду справи. Окрім того, він відзначає, що представниця Кавацюка говорить про те, що генпрокурор Юрій Луценко прокуратурі не указ, оскільки він не має спеціальної освіти.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року активісти кинули у смітник Василя Кавацюка. До нього активісти мали претензії, оскільки саме він зареєстрував осередок партії «Опозиційний блок» на теренах краю.

Окрім того, у «Правому секторі» звинувачували Кавацюка у корупції.

У 2016 році генпрокурор Юрій Луценко відзначив, що у діях активістів «Правого сектору» не було криміналу, максимум – адміністративне порушення. Окрім того, генпрокурор додав, що не засуджує вчинок активістів.

Леся, 24.10.2017 11:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини