Франківці поскаржилися Сичу на незаконні гаражі і недотримання правил дорожнього руху

24 вересня у Івано-Франківську народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич провів особистий прийом громадян. На ньому загалом побувало 27 мешканців обласного центру та прилеглих населених пунктів, кожному з яких було надано необхідні консультації, роз’яснення, окреслено можливі шляхи розв’язання нагальних для них проблемних питань.

Варто відзначити, що з-поміж різноманіття проблем мешканці вже традиційно найбільшою мірою акцентували увагу на питаннях житлово-комунальної сфери, ремонту помешкань, прибирання територій. Значна частина також звернулася з проханнями у наданні консультацій щодо житлових, земельних питань, захисту прав і свобод, надання матеріальної допомоги на лікування чи вирішення окремих соціально-побутових питань.

Разом з тим, як відзначив народний депутат України Олександр Сич, часто причиною звернень мешканців стає не лише неможливість вирішення тих чи інших наболілих питань впродовж значного проміжку часу, але й формальні відписки чиновників. Такий спосіб реагування на повсякденні людські проблеми, за словами свободівця, вже став звичним явищем й спостерігається сьогодні ледь не на всіх щаблях управлінської вертикалі.

«Бездіяльність посадових і службових осіб виконавчих органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади на місцях, спонукаючи громадян до повторних звернень, створює між людьми неспокій та напружену атмосферу», – відзначає Олександр Сич.

Як приклад, Олександр Сич охарактеризував ситуацію щодо неодноразових звернень мешканців вулиць Сніжна, 22 та Довга, 26, що в Івано-Франківську. Впродовж тривалого періоду часу вони безуспішно намагаються домогтися знесення на території їх двору самовільно встановлених гаражів та приведення до належного санітарного стану розташованого за декілька метрів від них дитячого майданчику. За словами мешканців, поблизу гаражів місцеві дітлахи постійно знаходять використані шприци, їх лякають п’яні безхатченки. Нещодавно ж у дворі з’явився ще один гараж, згодом там травмувалась дитина.

Ще в липні з метою з’ясування інформації та вирішення існуючої проблеми Олександром Сичем на адресу міського голови Віктора Анушкевичуса було надіслано депутатське звернення. Втім, як і у випадку із зверненнями мешканців даних будинків, жодних дієвих заходів, крім надання формальної відповіді, вжито не було. 24 вересня за підсумками прийому Олександром Сичем на адресу міського голови було надіслано повторне депутатське звернення. Відзначаючи факт бездіяльності посадових і службових осіб виконавчих органів місцевого самоврядування, Олександр Сич вимагає забезпечення ретельного розгляду порушеного питання та вжиття дієвих заходів щодо його ефективного вирішення. В протилежному випадку народний депутат України звертатиметься до відповідних контролюючих органів з метою притягнення до відповідальності чиновників за неналежне виконання ними своїх безпосередніх обов’язків.

Варто відзначити, що це вже не перший прикладу формалізму посадовців по відношенню до проблем людей.

Інший характерний приклад – невирішення питання забезпечення дотримання правил дорожнього руху з метою впорядкування території на вул. Шопена в м. Івано-Франківську. Всупереч встановленому знаку «Рух заборонено», на вулиці Шопена здійснюється інтенсивний рух автотранспорту, що створює постійний шум та дискомфорт для тамтешніх мешканців, порушується благоустрій прилеглої території. У зв’язку з цим, а також у відповідь на формальну відписку УМВС України в Івано-Франківській області, Олександром Сичем надіслано депутатське звернення до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

«Чиновницький формалізм є не меншою проблемою українського суспільства, аніж корупція. Це – ще одна біда, яка споглядається ледь не на всіх щаблях чиновницької вертикалі. Як наслідок, ситуація у суспільстві нагнітається ще більшою мірою», – резюмує Олександр Сич.    

Леся, 25.09.2013 15:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини