Олександр Сич: «Зрада Купчака має бути піддана широкому громадському осуду»

«Просто в голову не вкладається, як можна ставити руку на Біблію, заприсягатись, що за будь-яких умов не зрадиш, а потім забувати про все це?! Скажімо, коли це стосувалося перших тушок Табалових зі Сходу України, то я вважав, що у них просто якесь символічне відношення до Біблії та до релігії в цілому. Думав, що галичанин цього ніколи не зробить. Втім, коли з’явилися перші галицькі, а згодом і прикарпатські тушки, я просто був шокований».

Таку точку зору висловив у Івано-Франківську народний депутат України Олександр Сич.

Відповідаючи на запитання журналістів, голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» відзначив, що розцінює зрадництво та тушкування як найвищий вияв політичної безвідповідальності.

На переконання Олександра Сича, зрада заподіяла чимало лиха українському народу не лише в історії козацьких визвольних змагань, в процесі боротьби ОУН-УПА, але й на сучасному етапі становлення Української держави. Зокрема, саме через зрадництво у попередньому складі парламенту проукраїнські політичні сили втратили більшість.

На жаль, оминути цього явища не вдалося опозиційним політичним силам і у Верховній Раді чинного скликання.

«Очевидно, партія, яка його висувала, як і ті, хто гарантував міць його позиції, повинні нести за це політичну відповідальність. Однак, перш за все осуд йому має зробити суспільство. Я страшенно здивований, що на Прикарпатті немає широкого громадського осуду зраді – зраді Купчака. Як і здивований, що коли за ініціативою фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській обласній раді була винесена заява про засудження факту зради Купчака, не всі депутати чомусь її підтримали. Цим самим кожен із них продемонстрував, що толерує зраду! Більше того, засвідчив, що з тих чи інших вузькопартійних, меркантильних інтересів не усвідомлює, якої біди зрада наробила в Україні і ще може наробити на Прикарпатті. Адже якщо сьогодні зрадив один, завтра може зрадити і другий, і третій, і четвертий…», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 10.09.2013 12:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини