Олександр Сич: «Закликаючи вузи до передплати непотрібних видань, Міносвіти легалізує чергові схеми відмивання коштів»

Народний депутат України, перший заступник голови парламентського комітету з питань науки і освіти Олександр Сич вимагає від Міністерства освіти і науки України офіційного коментаря щодо застосування совкових методів адміністративного управління системою освіти в Україні.

Відповідне звернення свободівець адресував заступнику Міністра освіти і науки України Борису Жебровському під час засідання Комітету Верховної ради з питань науки і освіти, що відбулося напередодні.

Предметом уваги Олександра Сича став офіційний лист Міністерства освіти і науки України від 14.08.13 № 1/9-548, який вийшов у за підписом заступника міністра Олексія Дніпрова.

У документі ректорів вищих навчальних закладів усіх форм власності закликають вжити заходів щодо передплати офіційного друкованого видання Міністерства освіти і науки України «Інформаційний збірник та коментарі Міністерства освіти і науки України».

При цьому, підтвердження передплати просять внести у звіти про стан правової роботи за півріччя і рік.

Характерно, що «Збірник» містить виключно нормативно-правові документи, які є у вільному і безкоштовному доступі на сайті Міністерства освіти і науки України.

Водночас, річна передплата на видання за 2013 рік становила 650 гривень.

На переконання Олександра Сича, практика, що її намагається у такий спосіб впровадити Міністерство освіти і науки України є нічим іншим як продовженням совкових методів адміністративного управління системою освіти в Україні.

«Для чого ВНЗ закликати втридорога скуповувати різного роду видання, які містять практично лише нормативно-правові документи, що і так перебувають у вільному доступі на сайті міністерства?! Очевидно, що не для оптимізації витрат й розвитку навчальних закладів!», – відзначив у коментарі представникам медіа Олександр Сич.

Леся, 06.09.2013 09:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини