Олександр Сич: «В умовах чинного режиму за ширмою реформування відбувається банальний перерозподіл бюджетних потоків»

На думку народного депутата України, голови Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександра Сича, реформа системи охорони здоров’я буде успішною лише тоді, коли її розумітимуть не тільки окремі профільні спеціалісти, але й кожен пересічний мешканець, який користується медичними послугами. Таку точку зору голова Уряду національної альтернативи висловив 12 серпня у м. Івано-Франківську під час зустрічі з колективом міського клінічного пологового будинку.

«Як вчорашній голова обласної ради, а сьогодні народний депутат України, я й досі не можу сповна усвідомити сутності запропонованої медичної реформи, зрозуміти, як вона має покращити надання медичних послуг потенційним пацієнтам», – зауважив Олександр Сич, відповідаючи на запитання колективу Івано-Франківського міського клінічного пологового будинку.

За словами свободівця, міністри охорони здоров’я в нашій державі міняються так часто, як ґонорова галицька пані змінює свої рукавички. При цьому, кожен з міністрів веде мову про реформу, однак, як правило, стверджує про абсолютно протилежні речі.

Олександр Сич повідомив, що депутати від опозиційних політичних сил, які працюють у профільному комітеті з питань охорони здоров’я, уже неодноразово звертались з вимогою проведення детального щодо стану справ у так званих «експериментальних областях», в яких начебто й мала б впроваджуватись ініційована чинним режимом медична реформа.

«Не мені це стверджувати, а скоріше відповідним фахівцям, однак, як сьогодні повідомляється, під прикриттям «реформи» у таких областях здійснювалося величезне зловживання бюджетними коштами», – наголосив Олександр Сич.

На переконання депутата, в Україні відбувається підміна самого поняття «реформа». В умовах режиму Януковича за ширмою так званого реформування відбувається банальний перерозподіл бюджетних потоків. Натомість системна роботі задля якісного покращення тієї чи іншої сфери суспільної діяльності практично відсутня.

«Реформа системи охорони здоров’я буде лише тоді успішною, коли її розумітимуть не тільки окремі профільні спеціалісти-теоретики, але й кожен пересічний мешканець, який користується медичними послугами», – резюмував Олександр Сич.

Окрім зустрічі з колективом міського пологового будинку, Олександр Сич разом із керівником цієї медичної установи Михайлом Прудніковим та головним лікарем м. Івано-Франківська Тарасом Масляком оглянули відділення лапароскопічної хірургії та ввели в експлуатацію встановлений за кошти обласного бюджету розвитку ліфт в приміщенні акушерського корпусу №1. На його придбання та монтаж з обласного бюджету у 2012-2013 роках, коли горловою обласної ради був Олександр Сич, депутатами було виділено 415 тис. грн.

Леся, 13.08.2013 11:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини