Сьогодні наша головна зброя не кріс, не автомат і не граната, а вишколений український інтелект - Сич

На переконання Олександра Сича, найкраща пам’ять про Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандеру – це розвинутий, життєздатний, монолітний і державотворчий українській націоналізм в сучасній Українській державі.

Таку точку зору народний депутат України, голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» висловив, виступаючи перед громадськістю під час урочистого віче з нагоди 104-ї річниці від дня народження Степана Бандери у його рідному селі Старий Угринів 1 січня 2013 року.

За словами Олександра Сича, український націоналізм у своєму розвитку має пройти два етапи:  визвольний, коли Українська земля буде визволена з-під поневолення, і етап державотворчий.

«Навіть на державотворчому етапі український націоналізм є необхідним як повітря. На Українській землі, в Українській державі, у постколоніальному, посттоталітарному суспільстві збудувати українську за сутністю державу без національного фундаменту неможливо», – зауважив він.

Як відзначив Олександр Сич, сьогодні, коли ВО «Свобода» вперше в історії Української держави провело потужну фракцію із 37 депутатів у Верховну Раду України, визвольний етап  розвитку українського націоналізму закінчився.

«Ми зуміли визволитися від тієї фальші і від тієї брехні, що переслідували український націоналізм на протязі постссовєтської, постімперської радянсько-більшовицької облуди!

Тепер же ми вступаємо в етап утвердження українського націоналізму на Українській землі.

І якщо я стверджую, що етап визволення закінчився з проведенням фракції «Свободи» в український парламент, то це – не завершення, а лише початок великого ходу. Тому що ми – тільки авангард. За нами ж іде армія українських парламентарів-націоналістів, армія депутатів-націоналістів всіх рівнів рад.

Ми будемо розбудовувати Українську державу на міцних українських основах!

Ми не застраховані від помилок, не застраховані від невдач, але ми знаємо, що перед нами є ціль – добро українській нації на Українській землі і в Українській державі.

Сьогодні наша головна зброя не кріс, не автомат і не граната, а вишколений український інтелект. Господи, допоможи нам застосувати його так, щоб Українська держава була могутньою і сильною, щоб вона була серед кращих держав Європи і світу!», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 02.01.2013 10:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини