В Івано-Франківську пройшла акція «Байкери за УПА»

13 жовтня, у переддень відзначення 70-ї річниці створення Української повстанської Армії, за підтримки голови Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода», єдиного кандидата від опозиції Сича Олександра Максимовича, відбувся байкер-марафон в підтримку свята Покрови та визнання УПА.

Площа біля Драмтеатру, перед пам’ятником Іванові Франку перетворилася на зону екстриму. Байкери-націоналісти зібралися під червоно-чорними, синьо-жовтими та «свободівськими» прапорами, щоби висловити свою позицію: «УПА – державне визнання!».

Координатором дійства був єдиний кандидат від опозиції, очільник обласної організації ВО «Свобода» Олександр Максимович Сич. Він виступив перед учасниками заїзду та щиро подякував усім, хто під прапорами національно-визвольної боротьби вирішили вшанувати сторінку національно-визвольної боротьби українського народу. За словами кандидата, Прикарпаття має особливий зв'язок із діяльністю повстанського руху, а тому відзначення річниці Дня створення УПА проводить особливо.

«Ми зараз напередодні відзначення 70-ї річниці створення УПА і для прикарпатців ця історична дата – особливо важлива та дорога, майже в кожній сім`ї хтось загинув, бо вся Галичина боролася за Незалежність України. В різних верствах українців цю дату відзначають по-різному. Зараз хочеться, щоб молодь знала якомога більше про УПА, про героїчну боротьбу. І коли є хлопці, котрі хочуть на байках прокататися з прапорами УПА, зі знаменами національно-визвольної боротьби, то це означає, що вони також підтримують цю боротьбу, а отже, і ту ідею, щоби Українська Держава такою, за яку боролися члени організації ОУН. Для мене це виглядає як дуже поважний крок, що ці мужні хлопці вирішили стати прикладом і сигналом для нашої молоді.  Власне сам байк вселяє таку собі потужність, здоров’я, відвагу, силу. І молодому поколінню це особливо імпонує. Думаю, що саме на таких кроках, в такий спосіб треба виховувати нове покоління: не лекціями, не нотаціями в аудиторіях, а саме таким підходом. Тому це дуже прекрасно і я безмежно вдячний хлопцям, що вони вирішили  зробити такий крок, підтримавши ідею нашого міського штабу ВО «Свобода», і проїхатися під прапорами Української Повстанської Армії», - наголосив Олександр Максимович Сич.

Самі ж учасники акції стверджують, що вояки УПА – це ті герої, котрі стали ствердниками Незалежної України, а тому мають бути гідно пошановані збоку держави. «Ми знаємо і пам’ятаємо, що саме націоналізм, героїчна відданість, така, яка була у вояків УПА, сьогодні нам як інколи потрібна. А ті ветерани ОУН та УПА заслуговують на гідну шану та повагу. Тому ми й тут», - пояснюють байкери.

Відтак, озброївшись знаменами, націоналісти здійснили заїзд вздовж головної вулиці міста, вулиці Незалежності.

Леся, 15.10.2012 15:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини