В Івано-Франківському міському пологовому будинку ввели в експлуатацію новий ліфт

12 серпня народний депутат України, голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич взяв участь у офіційному відкритті нового ліфту в Івано-Франківському міському клінічному пологовому будинку.

Новий ліфт встановили в приміщенні акушерського корпусу №1. На його купівлю та монтаж з обласного бюджету у 2012-2013 роках, коли обласну раду очолював Олександр Сич, депутатський корпус виділив 415 тис. грн.

За словами головного лікаря міського клінічного пологового будинку Михайла Пруднікова, термін експлуатації старого ліфта збіг ще кілька років тому.

«Після 31-го року експлуатації старий ліфт став просто непридатним для функціонування й загрожував здоров’ю як пацієнтів, так і самого персоналу пологового будинку. Водночас, призупинення роботи ліфта створювало численні незручності, адже операційні приміщення знаходяться переважно на 4-5 поверхах. Відтак, можу лише подякувати обласній раді за те, що вона відгукнулася на нашу потребу й виділила необхідні кошти на придбання нового ліфта», – зауважив він.

Участь у відкритті нового ліфта взяли також головний лікар міста Івано-Франківська Тарас Масляк, депутат обласної ради Ігор Шевчук, депутат Івано-Франківської міської ради Сергій Стефанко.

«Встановлення ліфтів є одним із першочергових заходів, який б ми разом мали здійснювати у наших лікувальних установах. На 98% ліфти у наших приміщеннях зношені. Без сумніву, що частину ліфтів за час нашої роботи ми вже поміняли. Однак, ще більше половини підлягає такій заміні. Обласна рада, депутати здійснили дуже велику роботу. Усі ми, медики та жителі м. Івано-Франківська, можемо лише подякувати за це, адже ліфти – це насамперед безпека, це життя», – відзначив головний лікар міста Івано-Франківська Тарас Масляк.

Народний депутат України Олександр Сич  у свою чергу подякував своїм колегам, депутатам обласної ради, за те, що підтримали його ініціативу, й висловив сподівання, що робота нового ліфта добре слугуватиме мешканцям міста і допоможе кожному одержати більш комфортну й якісну медичну допомогу.

«Якщо мова йде про пріоритетне використання бюджетних коштів, то їх, перш за все, слід вкладати в охорону здоров’я й саме туди, де оберігається життя і здоровя дітей та матерів, де чекає захисту ще ненароджене життя. Сьогодні я можу лише подякувати фракції ВО «Свобода», як і всім депутатам Івано-Франківської обласної ради за те, що коли ми планували розподіл коштів обласного бюджету розвитку, вони прислухались до моєї пропозиції й у відповідь на звернення адміністрації міського пологового будинку виділили необхідну суму для придбання та встановлення нового ліфта», – наголосив Олександр Сич.

Свободівець висловив сподівання, що така практика буде продовжена уже новим керівництвом обласної ради, а депутатський корпус по мірі можливостей обов’язково враховуватиме нагальні потреби медичних установ при розподілі бюджетних коштів. Окрім того, Олександр Сич закликав медичний персонал міського пологового будинку активніше долучатися до окреслення проблемних аспектів охорони здоровя, які існують, зокрема й у Івано-Франківську, та потребують невідкладного врегулювання на законодавчому рівні. Адже він хоч і працює в парламентському Комітеті з питань освіти і науки, однак у своїй діяльності обов’язково привертатиме увагу українського парламенту і до проблем медичної галузі.

Леся, 13.08.2013 09:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини