Олександр Сич: «День Незалежності – це Великдень Української державності»

На думку народного депутата України Олександра Сича, День відновлення Незалежності – це Великдень Української державності. Свободівець висловив переконання, що, зумівши пройти крізь численні виклики, наші нащадки колись так величаво святкуватимуть 1025-ліття Незалежності, як нещодавно усі ми відзначали 1025-ліття Христової віри на Українській землі.

 «День Незалежності України – це Великдень Української державності. Це той великий день, до якого прагнули і за який боролися десятки і десятки українських поколінь. Боролися, віддавали життя і вірили, що настане цей величний день національної і соціальної справедливості, день, коли, за словами Тараса Шевченка, в своїй хаті настане своя правда і сила, і воля», – відзначив Олександр Сич, виступаючи перед громадою міста Івано-Франківська під час урочистого віче з нагоди Дня Незалежності України.

Свободівець зауважив, що в сучасних реаліях, мріючи про заможну, багату, впорядковану державу, кожному необхідно одночасно замислитися і над тим, чим особисто саме він доклався задля досягнення такої мети.

«Усім нам необхідно діяти, замислюючись не лише над власними, але й усвідомлюючи загальнодержавний інтерес. Лише тоді вся українська родина, зібравшись за великим, гостинним, заможним столом, буде щиро тішитися здоров’ям кожного, достатком кожного і величчю національних традицій», – наголосив народний депутат України.

На переконання Олександра Сича, в Української державності є чимало ворогів. Разом з тим, ворог завжди є настільки сильним, наскільки слабкими є ми самі. Відтак, необхідно бути сильними внутрішньо, у своїй державі, й у такому разі жоден зовнішній ворог не буде викликати жодного побоювання.

«Де ми будемо? В Європі чи в Азії?! Ми збережемо і примножимо незалежність, а чи знову попадемо в оновлену російську імперію?! Ми врешті будемо мати демократію, чи й надалі існуватимемо в умовах авторитаризму?! У нас буде правити закон чи вакханалія беззаконня? В Україні достаток буде мати кожна українська родина, чи в достатку й надалі купатиметься тільки купка оліхархів?!», – відзначив свободівець.

Найбільшим же викликом на даному етапі, за словами Олександра Сича, є безсоромне, цинічне маніпулювання механізмами демократії. Він запевнив, що фракція ВО «Свобода» у парламенті докладе усіх зусиль, щоби зберегти Українську незалежність, повернутись до демократичного шляху розвитку та примножити національні цінності.

«Ми подолаємо усі негаразди! Переконаний, що колись наші нащадки так величаво святкуватимуть 1025-ліття Української державності, як нещодавно усі ми відзначали 1025-ліття Христової віри на Українській землі», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 26.08.2013 10:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини