ВО «Свобода» в Івано-Франківську провела парад вишиванок та запустила в небо синьо-жовті кульки

24 серпня з нагоди Дня Незалежності України в Івано-Франківську пройшла традиційна хода у вишиванках, організована ВО «Свобода». Колона націоналістів на чолі з народним депутатом України від фракції ВО «Свобода» Русланом Марцінківим пройшлася вулицею Незалежності до Вічового Майдану, де відпустили у небо 500 синьо-жовтих кульок.  

На традиційну святкову ходу у вишиванках щороку збирається все більше громади. Одягнені у національний одяг, прикрашені синьо-жовтими стрічками націоналісти вже традиційно збираються аби відсвяткувати знаменний День в житті кожного українця – День Незалежності України. Цілими родинами від наймолодших до найстарших долучаються до «Свободи» іванофранківці та гордо крокують центральною вулицею міста. Кількатисячну колону іванофранківців цього року очолив народний депутат України, свободівець Руслан Марцінків. Від пам’ятника Іванові Франку до Вічового майдану учасники ходи спільно із вояками УПА пройшлися під марш оркестру та заклики: «Слава Україні!», «ОУН-УПА – державне визнання!», «Бандера, Шухевич – Герої України!» та «Слава нації! Смерть ворогам!», а також пронесли велетенський синьо-жовтий прапор.

Руслан Марцінків привітав присутніх зі святом закликав щороку все чисельніше долучатися до спільної ходи. «Дуже приємно, що щороку нас збирається все більше. Приємно, що можна побачити у святкових вишиванках цілі покоління. ВО «Свобода» й надалі проводитиме парад вишиванок. Тож долучаймося усі, бо так ми не тільки вшановуємо День Незалежності, але й демонструємо згуртованість, силу та єдність!» - наголосив нардеп.

Голова Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський зазначив, що для вояків цей день – особливо знаменний, адже за омріяну Незалежність кожен із них готовий був віддати життя. 

«Тішимось, що дожили до того дня, коли наша Україна стала Незалежною. І хочемо ще побачити той час, коли наша держава стане абсолютно самостійною та сильною, бо незважаючи на вік, ми досі не покладаємо сил й надалі залишаємось у строю», - підкреслив ветеран УПА. 

На Вічовому Майдані учасники ходи запустили у небо 500 синьо-жовтих кульок як символ Незалежності та непоборності України. Традиційно на площі проходить святкове віче. 

Леся, 26.08.2013 09:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини