На Прикарпатті нардепи вміють і закони писати, і пікетувати, і паркани власноруч ламати

14 червня народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків спільно із активістами зруйнував забудову на вул. Стуса, 25. Взявши за озброєння молот, нардеп власноруч розвалив паркан та розбив залитий фундамент. Таким чином свободівець показав, що будівельна сваволя в Івано-Франківську не пройде.

Проблема під вікнами жителів прилеглих будинків «виросла» досить швидко: суботнього ранку з вікон люди побачили не звичний зелений газон, а щільний високий паркан, за яким «кипіло» будівництво. Тут, під вікнами багатоповерхівок зводили зупинку громадського транспорту, але з двохповерховим магазином там платним туалетом.

Схвильована громада кинулася за підтримкою і до депутатів. Нардеп Руслан Марцінків завзято взявся за вирішення справи. Після вивчення усієї документації, Руслан Марцінків зауважив вагомий факт: дозвіл на ведення будівництва виданий ще у минулих каденціях, але, очевидно, бізнесмен «помилився» адресою, адже мав будувати зупинку за адресою: вул. Стуса, 17 а. Таке будівельне свавілля, за словами нардепа, не поодиноке явище, адже Держархбудконтроль, який видає декларації, – напряму підпорядкований центральній «регіоналівській» вертикалі, а, отже, сподіватись на реагування від нього не варто.

«Всупереч позиції громади та юридичній адресі, забудівник самотужки приступив до будівництва, обравши собі місцину, що, очевидно, припала йому до душі. Саме тому, я як депутат Верховної ради від фракції ВО «Свобода», взяв справу під свій контроль та зніс цю забудову. Така дія – це ще й свого роду вияв громадської непокори. Ми розбили самобуд, щоб показати, що будівельне свавілля в місті не пройде», - наголосив Руслан Марцінків. Народний депутат заявив, що подібні дії вважає наразі чи не єдиним дієвим методом та повністю бере на себе усю відповідальність заходу.

Такі рішучі кроки представника «Свободи» викликала хвилю аплодисментів у громади. Під гучні оплески та вигуки: «Слава!», жителі активно долучилися до наведення ладу та розібрали залишки паркану.

Окрім того, Руслан Марцінків пообіцяв, що на місці, де до цього часу мала вирости двоповерхова споруда, спільно із громадою засадить дерева. Таким чином територія вбережеться від ласих поглядів забудівників.

 

Леся, 15.06.2013 13:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини