Руслан Марцінків: «ВО «Свобода» активно захищає права українців»

 

Свавілля "регіоналів" на півночі країни досягло апогею. Зокрема, на Чернігівщині влада закрила 23 школи, "оптимізовує" дитячі садочки, лікарні, а з карти України тільки в Чернігівській області зникло 27 сіл. Такі масштаби скорочення населення можна порівняти хіба що з Голодомором 32-33-го років. Проте Всеукраїнське об'єднання "Свобода" всіляко протистоїть цьому процесові. І мусимо визнати, що саме на заході України – там, де свободівці мають більшість, такої тенденції до закриття шкіл немає. Тут ми активно тримаємо оборону. На сході ж свавілля клану Януковича набуло просто катастрофічного масштабу. Про це 9 червня 2013 року в місті Івано-Франківськ під час зустрічі з громадою заявив народний депутат України, уповноважений ВО "Свобода" у Чернігівській області Руслан Марцінків.

Свободівець, зокрема, розповів присутнім про загальнополітичну ситуацію в Україні, а також окреслив свою депутатську діяльність у Верховній Раді. За словами Руслана Марцінківа, націоналісти розпочали руйнування давно усталених мітів про народних депутатів. Він зауважив, що головним завданням для кожного депутата-свободівця є безпосередній контакт із громадою.

"Свободівці намагаються відвідати кожен населений пункт задля спілкування з людьми. Особисто я за півроку провів близько півсотні зустрічей із громадою Чернігівщини. Заходи відбувалися не тільки в містах, районних центрах, але й у містечках та навіть селах. Мушу констатувати, що проводити зібрання легко не всюди. Іноді мені просто відмовляли в наданні приміщення для зустрічі. В таких випадках спілкувався з людьми просто неба, під клубами, у дворах. Із досвіду заявляю: зараз дедалі більше українців починають із позитивом сприймати націоналістичну ідеологію. Я вражений, але навіть на півночі та на сході відчутний ренесанс українського націоналізму. Громада усвідомила ситуацію, люди готові протестувати та захищати свої інтереси", – прокоментував народний депутат.

"Окремо мушу сказати про акцію "Вставай, Україно!" в Донецьку – в місті, яке вважають вотчиною "регіоналів" і для мешканців якого ця влада, здавалося б, мала бути "своя"… Але антисоціяльна, антинародна політика цього клану викликає спротив навіть там. Було дуже приємно, що до представників ВО "Свобода" там підходили люди та висловлювали підтримку ідеології націоналізму", – зазначив Руслан Марцінків.

Під час зустрічі депутат також розповів і про свою роботу у Верховній Раді України. Свободівець повідомив, що кілька разів був присутній на засіданні Кабінету Міністрів. За словами Руслана Марцінківа, його вразили методи розподілу фінансів.

"Із 7 млрд. гривень, які розподілив уряд на ремонт доріг, більше 1 млрд. скеровано в Одеську область, 800 млн. грн. – в Луганську, 700 млн. – в Дніпропетровську, і в одне тільки місто Єнакієве пішло 200 млн. грн. А на цілий захід України: Волинську, Рівненську області зосередили стільки ж, як на одне місто Єнакієве. Окрім цього, схожа ситуація спостерігається і з коштами на житлово-комунальну галузь: із 800 млн. грн. усі кошти розділено між 4-ма областями: Донецькою, Луганською, Запорізькою та Одеською. Ось така "соціяльна справедливість" чинного уряду Зважаючи на таку ситуацію представники нашої фракції у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, який дозволить рівномірно розподіляти кошти залежно від кількости населення", – підкреслив свободівець.

Націоналіст повідомив, що входить до складу комітету будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, і за півроку депутатської роботи зареєстрував низку постанов щодо врегулювання містобудівної діяльности.

"Зокрема зареєстровано законопроєкт про внесення змін до Закону України про врегулювання містобудівної діяльности щодо сплати забудовником пайової участи. Забудовники мають платити кошти, які повинні йти на ремонт доріг, будівництво дитячих садочків. Нині у законодавстві прописано, що забудовник повинен сплачувати податок, проте самого механізму контролю не передбачено. Саме тому я й підготував низку правок до цього законодавства", – розповів Руслан Марцінків.

На завершення виступу перед мешканцями Івано-Франківська Руслан Марцінків наголосив, що свободівці й надалі працюватимуть за визначеним курсом, та подякував усім українцям за підтримку та допомогу.

"Дякую усім за вашу підтримку. Для нас дуже важливо відчувати поруч плече українця. Дякую, що незважаючи на різноманітні спроби дискредитувати нашу політичну силу, ви й надалі нас підтримуєте, підказуєте та спільно з нами крокуєте до Української України", – резюмував націоналіст.

Зауважимо, що Руслан Марцінків є автором понад 10 законопроєктів щодо збільшення повноважень місцевого самоврядування. Окрім цього, націоналіст разом із іншими свободівцями є співавтором проеєту Постанови "Про відзначення подвигу Героїв Крут", яку було затверджено в цілому. Також за його співавторства до парламенту внесено постанову про відзначення Дня народження Миколи Міхновського тощо. За піврічну діяльність у стінах Верховної Ради Руслан Марцінків виступав 13 разів та виголосив чимало запитів на різну тематику.

 

Леся, 11.06.2013 15:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини