Руслан Марцінків: «Українські Герої для нас є дороговказом на шляху до Великої Самостійної Соборної Української Держави!»

26 травня в Івано-Франківську пройшли урочистості з нагоди відзначення Дня Героїв. В святковому віче взяли участь народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків та голова Івано-Франківської обласної ради, свободівець Василь Скрипничук.

Руслан Марцінків привітав присутніх ветеранів УПА з визначною датою та закликав молоде покоління надихатися тим героїзмом та відвагою: «Здобудеш Українську Державу, або згинеш у боротьбі за неї!» Саме так звучить перша точка Декалогу Українського націоналізму. І Ви, сивочолі ветерани, здобули нам Українську Державу! Саме завдяки Вам ми сьогодні маємо синьо-жовтий прапор, герб, співати гімн. На превеликий жаль, нам сьогодні ще не вистачає самого українського змісту. Бо той «донєцко-кримінальний клан», що узурпував владу, намагається вкотре придушити нашу Українську Державу, заплямити гідність, піднімаючи кроваві, червоні прапори сталінського режиму, тим самим здійснюють наругу над пам’яттю тих мільйонів українців, що згинули в боротьбі за нашу державу. І ми змушені, маючи Українські символи, маючи свою Незалежну Державу, наповнити її українським змістом. Ми мусимо знищити отой бандитський режим і достойно продемонструвати своє право на рідну мову, на національну культуру, на вишиванку і пісню. Це наш обов’язок перед Вами, ветеранами ОУН-УПА!», - наголосив націоналіст.

Свободівець підкреслив, що сьогодні вперше, за 21 рік Незалежності України, 23 травня у Верховній Раді націоналісти внесли постанову про святкування на державному рівні Свята Героїв.

«Ми вперше за часи Незалежності у стінах Верховної Ради вшанували нашого Українського
Героя Євгена Коновальця, провідника ОУН, і заспівали наш славень «Ще не вмерла Україна». Це вже певна перемога!»
, - сказав Марцінків.

Нардеп подякував усім воякам УПА за незламність духу та наголосив, що їхній чин служить прикладом для сучасного покоління.

«Дякую Вам, вояки УПА, за той героїзм, за ту відвагу, що служать прикладом українського
патріотизму. І нехай наші провідники: Євген Коновалець, Роман Шухевич, Степан Бандера, і тисячі Українських Героїв будуть для нас дороговказом до Великої Самостійної Соборної Української Держави!»
, - резюмував свободівець Руслан Марцінків.

Після завершення віче Руслан Марцінків, Василь Скрипничук, а також депутати-свободівці обласної та міської рад разом із ветеранами УПА та громадою пройшли пам’ятною ходою до Меморіального скверу. В пам’ятному місці священики відправили панахиду, а представники влади та громадськості поклали вінки до могил українських Героїв.

Леся, 27.05.2013 15:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини