Руслан Марцінків вимагає зберегти рейс пасажирського потяга «Ковель - Чернівці»

Нещодавно з’явилася інформація про ліквідацію рейсу пасажирського потяга «Ковель – Чернівці», що спричинило бурю невдоволення серед громадськості. З цього приводу народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків підготував та направив депутатське звернення до Генерального директора Укрзалізниці та керівника Львівської залізниці з проханням зберегти даний рейс.

Подібна спроба ліквідувати сполучення «Ковель – Чернівці» вже була минулого року, але завдяки протестам громади та зверненням пасажирів, потяг продовжив курсувати. Проте цього року ситуація знову набула гостроти, адже знову піднялося питання ліквідації цього рейсу.

Народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків вважає подібне рішення необґрунтованим та таким, що має «політичний відтінок». «Ліквідація рейсу Чернівці – Ковель викличе ряд незручностей та позбавить можливості пасажирів чотирьох західних  областей безперешкодно та зручно пересуватися. Про важливість функціонування даного рейсу свідчать хвилі невдоволення та звернень серед пасажирів», - коментує свободівець.

«Звертаю Вашу увагу на те, що відомості про скасування поїзда вже отримали критичну оцінку серед громадськості, яка заявила й про готовність до акцій прямої дії. Адже відміна маршрутів «Ковель-Чернівці» та «Чернівці-Ковель» в першу чергу негативно позначиться на зручності пересування студентів, мандрівників, жителів прилеглих до залізниці територій, представників пільгових категорій й кожного громадянина, якому потрібно буде зручно дістатися з Волині на Львівщину, Івано-Франківщину та у Чернівецьку область, й навпаки.

Тож, прошу зважати на думку ваших пасажирів, для який цей потяг є дуже зручним і потрібним у свободі пересування по західній території країни», - йдеться у зверненні.

Нардеп просить не скасовувати важливий рейс потяга, адже - це єдиний залізничний маршрут, який напряму сполучає чотири західні області: Волинську, Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку.

Леся, 21.05.2013 19:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини