Руслан Марцінків: «Рішення судів щодо розміщення кровавої совєцької символіки – чергове свідчення про відсутність демократії в Україні»

«9 травня до українців не має жодного стосунку. Хіба наш народ в цей день звільнився з-під окупації? Чи війна за визволення України припинилася 9 травня? День побєди залишився як уламок від колишньої  окупаційної держави – совецького союзу, яка принесла чимало бід та негараздів саме для українського народу. А тому про яке святкування може йти мова?! Дуже прикро та обурливо, що таки отримавши Незалежність, Україні, чомусь, продовжують нав’язувати про кремлівську політику та намагаються задушити пам’ять українців ворожими кроваво-червоними шматами!», - саме так висловився народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків про призупинення судами рішень міських рад щодо оголошення 9 травня Днем Жалоби та заборону використання символіки неіснуючих держав 9 травня.

Націоналіст обурений рішенням й Івано-Франківського окружного адміністративного суду, який призупинив дію рішення міської ради від 25 квітня 2013 року "Про заборону розміщення символіки неіснуючих та невизнаних держав". Руслан Марцінків переконаний, що подібні ухвали судів виносилися виключно з подачі сусідньої держави та мали на меті догодити політиці Путіна-Медвєдіва та його прислужникам-регіоналам в країні.

«Розміщення символіки неіснуючих держав на території України – це просто наруга над нашою історією, пам’яттю та суверенітетом, а рішення судів щодо розміщення кровавої совєцької символіки – чергове свідчення про відсутність демократії в Україні. Суд, який мав би стати свідченням демократії та захищати інтереси українців, перетворився на маріонетку політичних замовлень », - зазначає депутат.

Свободівець наголошує, що подібні маніпуляції українською гідністю та відкрита наруга над пам’яттю українців можуть викликати багатотисячні протести.

Леся, 08.05.2013 14:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини