Дії Державної скарбниці України все більше нагадують політичне шоу – Марцінків

 «Дії Державної скарбниці України все більше нагадують політичне шоу, за умов, коли бюджетні кошти остаточно перетворилися на предмет маніпуляцій з боку провладної верхівки. Президент разом зі своїми прислужниками цілеспрямовано докладають зусиль, аби мінімізувати фінансові можливості та нівелювати місцеве самоврядування в Україні. Інструментом таких маніпуляцій на місцях, власне, і є казначейство, яке раз по раз блокує кошти, посилається на неіснуючі статті, на власний розсуд тлумачить закони», – саме так коментує фінансову ситуацію в державі стосовно блокування коштів місцевих бюджетів народний депутат України від ВО "Свобода" Руслан Марцінків.

Як зазначає Руслан Марцінків, фінансова проблема на місцях має місце по всій Україні. За словами свободівця, бездіяльність скарбничих структур призводить до ситуації, коли місцеві громади не можуть самостійно розпоряджатися власними ж коштами. Внаслідок цього у багатьох населених пунктах уже зірвано плани поточних та капітальних ремонтів, виникають численні проблеми із обслуговуванням житлового фонду тощо.

Щоби розв'язати проблему, народний депутат України Руслан Марцінків неодноразово звертався до Державного казначейства України із депутатськими зверненнями та листами, в яких вимагав роз'яснити причини затримки фінансування, зокрема в Івано-Франківську.

«Така переписка триває ще з минулого року, але й досі, на жаль, не приносить необхідного результату. Окрім того, разом із працівниками бюджетних та комунальних установ Івано-Франківська ми вже декілька разів пікетували управління Державної скарбничої служби в Івано-Франківську, вимагаючи припинити неправомірне блокування коштів. Певним здобутком у цьому аспекті можна назвати внесення змін до інструкцій, згідно з якими фінансуються статутні фонди. Водночас ситуація в країні залишається доволі напруженою та складною, адже фінансування практично не доходить до міської господарки», – наголосив Руслан Марцінків.

На переконання свободівця, вирішити проблему вже незабаром може законопроект, який підготував народний депутат України, заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський.

«Згідно з законопроектом Руслана Кошулинського, місцеві органи влади зможуть розміщувати надходження до місцевих бюджетів у державних банках. Така практика дозволить розпоряджатися коштами та особисто оперувати рахунками. Боротьба зі свавіллям казначейства триває! Ми наполягатимемо на ухваленні цього законопроекту, оскільки місцеві громади мають право на безперешкодне ведення господарки, а бюджет ніколи не має ставати предметом маніпуляцій з боку режиму!» – підкреслив свободівець Руслан Марцінків.

 

Леся, 16.04.2013 13:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини