Марцінківу поскаржились на те, що важко отримати кредит для купівлі соціального житла

25 березня народний депутат України від фракції ВО "Свобода" Руслан Марцінків в Івано-Франківську провів прийом громадян з особистих питань. Люди могли звернутися по допомогу до депутата-свободівця щодо місцевих проблем, поспілкуватися з приводу політичної ситуації в державі, дізнатися про подальші кроки парламентської фракції націоналістів.

Чимало мешканців міста скаржилися на відсутність власного житла та цілковиту байдужість влади держави до цієї масштабної проблеми. Так, одна з відвідувачок розповіла, що неодноразово виявляла бажання отримати соціальний кредит на придбання житла, проте її сім'ї щоразу відмовляли, бо сукупний дохід не дозволяє отримати кредитування. Окрім того, на отримання такого житла вже вишикувалася доволі велика черга. 

Руслан Марцінків погодився з тим, що житлова проблема залишається невирішеною. Свободівець наголосив, що за три роки "регіональної" влади доступне житло отримали тільки 2600 сімей, в той час як реальна черга налічує понад мільйон. Більше того, за словами народного депутата, цього року в держбюджеті на це передбачено в чотири рази менше коштів, аніж у 2012 році. Руслан Марцінків пояснив, що для вирішення проблеми потрібен відповідний базовий закон та запевнив, що робоча група з депутатів-опозиціонерів вже над ним працює.

За результатами розгляду кожного з питань до відповідних державних установ місцевого, регіонального та центрального рівня буде скеровано депутатські звернення та листи.

 

Леся, 28.03.2013 14:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини