Івано-Франківська міська рада: «У розрусі на вул. Шевченка винні виконком та Казначейство»

Вчора на черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати заслухали питання про ведення капітальних робіт на вул. Шевченка. Міські обранці вважають, що винними у зупинці вуличного капремонту та сьогоднішній фактичній розрусі є виконавчий комітет міської ради та Казначейство.

Інформацію про хід виконання робіт з капремонту на вулиці Шевченка депутати заслухали першим. Адже у 2012 році місто отримало 10 млн гривень з державного бюджету на проведення реконструкції вулиці Шевченка, але вдалося освоїти тільки 2, 5 млн гривень. Це викликало неабияку стурбованість у депутатів, адже решта коштів не були пролонговані на 2013 рік.

Народний депутат України, «свободівець» Руслан Марцінків наголосив, що однією із причин сьогоднішньої розрухи є недопрацювання виконавчого комітету.

«Саме виконком винен у тому, що вчасно не було проведено тендер на виконання робіт. Саме через їхню незлагоджену роботу місто зараз залишилося сам на сам із розритою вулицею, втративши 7, 5 млн гривень. Це і стало однією із причин, чому фракція ВО «Свобода» визнала роботу виконавчого комітету незадовільною та ініціювала його відставку. Тож сьогодні саме міському голові потрібно їхати у столицю і докласти максимум зусиль аби довести розпочату реконструкцію до кінця», - прокоментував Руслан Марцінків.

Голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв підтримав Нардепа та додав, що не менше винно і Казначейство, яке безпідставно блокувало кошти міського бюджету.

«Казначейство не менше завинило перед містом. Вже пів року ми просимо Казначейство повернути місту заблоковані кошти. Зараз прийшов час звертатися до суду по кожному із таких випадків блокувань Казначейством коштів і саме в  судовому порядку доводити їхню вину», - підкреслив Роман Онуфріїв.

Таким чином, міська рада визнала роботу виконкому у проведенні робіт на вул. Шевченка незадовільною та закликала міського голову докласти усіх зусиль для того, аби повернути місту кошти та завершити розпочатий ремонт.

 

 

Леся, 27.02.2013 09:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини