Олександр Сич: «Недотримання принципу персонального голосування – вияв кризи неспроможності Партії регіонів»

На думку народного депутата України, голови Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександра Сича, партійні бонзи владної сьогодні Партії регіонів принципово знаходять усілякі відмовки щодо розблокування роботи парламенту, оскільки прекрасно усвідомлюють, що не в змозі реально забезпечити персональне голосування депутатів власної фракції у Верховній Раді України.

Як відзначив у коментарі представникам засобам масової інформації народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич, головною причиною, через яку Верховна Рада України так і не змогла відновити свою роботу, є усвідомлене розуміння керівництвом Партії регіонів неможливості забезпечити персональне голосування лояльних до себе депутатів.

«Партійні бонзи владної сьогодні Партії Регіонів здатні контролювати виключно картки депутатів. Та й то не всіх, якщо пригадати окремі голосування, що мали місце вже під час першої сесії… Разом з тим, вони свідомі того, що змусити своїх же депутатів належним чином виконувати їх депутатські обов’язки – неможливо апріорі. При цьому, боротьба за сфери впливу всередині владної команди лише посилюватиме відцентрові тенденції», – зазначив Олександр Сич.

За словами свободівця, переговори керівників депутатських фракцій та спікера парламенту щодо розблокування роботи Верховної Ради України не принесли результатів через постійні відмовки та безглузді у своїй сутності все нові вимоги Партії регіонів до опозиції.

«Насправді головна причина недосягнення компромісу полягає в тому, що керівництво фракції Партії регіонів не може сьогодні гарантувати персонального голосування своїх депутатів й що головне – забезпечити контроль над їх волевиявленням у прийнятті необхідних режиму рішень в разі взяття на себе таких зобов’язань», – наголосив свободівець.

Водночас, як зауважив Олександр Сич, розпуск керівництвом фракції Партії регіонів своїх депутатів до 5 березня є насправді виявом кризи неспроможності цієї політичної сили й зайвим свідченням небажання персональної відповідальності.

Олександр Сич також повідомив, що в разі розпуску Верховної Ради України чинного скликання, опозиція уже сьогодні готова до перевиборів.

«ВО «Свобода» до можливих дочасних виборів готова. На відміну від опонентів, ми чесно виконували взяті на себе зобов’язання й відстоювали задекларовані під час останньої виборчої кампанії ідеали. Режиму ж доведеться в черговий раз відповідати перед суспільством за критичний соціально-економічний стан та системне нехтування у своїй діяльності Конституцією і чинним законодавством. Народ все бачить й прекрасно усвідомлює рівень сьогоднішнього «пакращення» та його винуватців», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 22.02.2013 10:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини