Звіт про діяльність виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за 2012 рік

                                                                               Звіт

                           про діяльність виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

                                                                           за 2012 рік

         Протягом 2012 року міська влада під керівництвом міського голови Віктора Анушкевичуса продовжувала реалізовувати ряд програм, спрямованих на розвиток міста Івано-Франківська, збільшення його інвестиційної привабливості. Зокрема, багато зусиль було направлено на допомогу економічному сектору, який, сплачуючи податки, виступає як бюджетоутворюючий суб’єкт господарювання.

 Незважаючи на загальну тенденцію в країні щодо зменшення фонду оплати праці працівникам, скорочення чисельності працюючих на підприємствах, в установах, організаціях, в місті в минулому році створено 7821 робоче місце за рахунок всіх джерел фінансування.

Місто є лідером серед міст та районів нашого регіону за кількістю діючих малих підприємств, відповідно до чисельності населення та одним з лідерів серед обласних центрів України. Завдяки реалізації заходів щодо збільшення надходжень до міського бюджету в 2012 році у порівнянні з 2011 роком збільшились на 52 млн.грн. власні надходження загального та спеціального фондів міського бюджету. Це дозволило збільшити капітальні вкладення в освіту, охорону здоров’я, культуру, житлово-комунальну сферу.

У 2012 році в результаті реалізації спільних проектів з ПРООН, ЄС, транскордонної співпраці додатково у міський бюджет залучено близько 5 млн.грн.коштів міжнародної технічної допомоги, фінансових та інших донорських організацій. У 2013 році передбачається залучити додатково близько 1,5 млн.грн. та 120,5тис.євро.


Івано-Франківськ - перше місто в Україні, що отримало 3% позику Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО для реалізації енергоефективних заходів, завдяки чому в трьох освітніх закладах проведено роботи, направлені на зменшення споживання теплової енергії, ще в шести закладах роботи продовжуються. В результаті реалізації заходів зазначеного проекту передбачається зменшення споживання теплової енергії бюджетними закладами, що дозволить зекономити більше 1 млн. грн. та суттєво зменшити кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу.

За проведену роботу в напрямі інтеграції та пропагування європейських цінностей у квітні 2012 року наше місто отримало чергову нагороду Парламентської Асамблеї Ради Європи – Почесний знак.

Зростає і торговельна мережа, яка збільшилась на 21 підприємство торгівлі, 14підприємств ресторанного господарства та 8 підприємств побутового обслуговування населення, що дозволило створити додатково 772 робочих місця.

 Завдяки нашим спільним зусиллям сьогодні можна говорити про серйозні здобутки міста Івано-Франківська в 2012 році. Підтвердженням цього стало визнання журналом «Фокус» Івано-Франківська переможцем в рейтингу «55 найкращих міст для життя в Україні» .

 Радою Європи у рамках Програми обміну кращими практиками місцевого самоврядування України визнано найкращими практики Івано-Франківська: «Залучення інвестицій і реалізація грантових програм» та «Тріумф» Івано-Франківська: визнання кращих стимулює загальний розвиток».

Чимало уваги було приділено й розвитку інших галузей: медицини, освіти, культури, спорту.
Одним з пріоритетних напрямів залишалось спорудження, капітальний ремонт приміщень установ освіти, об’єктів соціально-культурного побуту: загалом по всіх галузях освоєно капіталовкладень (виконано робіт) на суму 31 млн. грн.

За минулий рік здійснено роботи та введено в експлуатацію після капітального ремонту актову залу ЗОШ № 25 на вул. 24 серпня; басейн Української гімназії №1; системи опалення ЗШ №26, ЗШ №8, приміщення та кухонне обладнання ЗШС №3, дах ЗШ №2, приміщення бібліотеки філії № 5, художньої школи по вул. Павлика, музичної школи №2.

Здано в експлуатацію 6 новозбудованих спортивних та ігрових майданчиків. Здійснено вибірковий ремонт 5 вулиць та вибірковий капітальний ремонт 6міжбудинкових проїздів біля житлових будинків.

Крім того виконані роботи з капремонт у із розширенням перехрестя вул. Пасічна- Галицька – Тролейбусна, що дало можливість розгрузити транспортний рух на даному перехресті; будівництва вул. Бульвар (проектний) і вул. Нова (проектна-вул. В.Великого), транспортної розв’язки на перехресті вулиць Ак.Сахарова – Ст.Бандери з розширенням проїжджої частини. Продовжуються будівельно-монтажні роботи ще на 12 об’єктах.

Івано-Франківськ зберігає позитивну динаміку щодо введення в експлуатацію житла та першість серед окремих обласних центрів України з аналогічною чисельністю населення щодо обсягу введеного в експлуатацію житла у розрахунку на 10 тисяч населення ( 5464,6 кв.м).

 В 2012р. відбувалось подальше технічне переозброєння медицини міста з впровадженням сучасних медичних технологій в напрямку діагностики, профілактики і лікування. З початку 2012р. у відділенні малоінвазивних методів діагностики та лікування ЦМКЛ розпочала роботу унікальна програма для лікування гострих інфарктів міокарда методом балонної ангіопластики і стентування. За рахунок різних джерел фінансування придбано діагностичної і лікувальної апаратури, обладнання та устаткування на суму 705 тис. грн. Продовжувались роботи з реконструкції приміщень в лікувально-профілактичних закладах міста: відкрито басейн в дитячій міській клінічній лікарні, забезпечено функціонування новопридбаного комп’ютерного томографа Toshiba Aquilion, в міській клінічній лікарні №1 відкрито відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Серед найважливіших здобутків міської медицини стало придбання двох найпотужніших у Європі ангіографів та динамічного волюметричного комп’ютерного томографа.

Для вирішення проблеми забезпечення достатньої кількості дошкільних закладів з вересня 2012 року додатково відкрито 7 дошкільних груп на 163 дитини, 23.01.2013р. відбулось урочисте відкриття після ремонтних робіт ДНЗ 17 «Ромашка», загалом у дошкільних навчальних закладах та школах-садках міста функціонує 287 груп, у яких виховується та навчається 7955 дітей, що на 6% більше, ніж минулого року. На 18 класів ( 485 учнів) зросла мережа учнів 1-4-х класів, причому темп зростання вподовж останніх років залишається незмінним.

 За підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання 10 учнів міста отримали максимальні 200 балів, що є найвищим результатом західного регіону.Двадцяти учням загальноосвітніх навчальних закладів, вихованцям позашкільних закладів, студентам вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації призначено стипендії міської ради ( 48 тис. грн. на рік).

Високі результати показали і спортсмени міста: беручи участь у Всеукраїнських та міжнародних змаганнях, спортсменами нашого міста здобуто 169 медалей різного ґатунку, з них 63 золотих, 48 срібних та 58 бронзових.
        Протягом 2012 року організовано відпочинок та оздоровлення дітей. Оздоровлено 55% міських дітей, у т. ч. 100% сиріт та 70% дітей з багатодітних малозабезпечених сімей, зокрема у МДЦ «Артек» - 112 дітей; ДП УДЦ «Молода гвардія»- 50 дітей.

 Приділялась увага розвитку культури міста, зокрема з метою зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури міста у 2012 році проведено ремонтні роботи на загальну суму 935,9 тис.грн.
        З метою соціальної підтримки незахищених верств населення з коштів міського бюджету забезпечуються різні пільги, допомоги, компенсації та інші соціальні гарантії на підставі прийнятих рішень сесії міської ради, зокрема в 2012 році надано 3536 допомог на суму 3772,2 тис.грн.

Визначаючи основні пріоритети в діяльності виконавчого комітету, слід вирізнити вдосконалення діяльності та якості надання адміністративних послуг, що надаються в ЦНАП. Якщо в перший рік роботи в Центр звернулося 40тисячгромадян, то в 2012 році – 50тисяч громадян. За оцінками моніторингу Координаційного центру з упровадження економічних реформ при Президентові України у 2012 році Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківськаввійшов в когорту кращих практик в Україні.

Під особливим контролем в 2012 році – році виборів народних депутатів, які проведені на високому рівні, жодного зауваження від спостерігачів, суб’єктів виборчого права не поступило.

У 2012 році виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради став почесним членом Клубу розвитку якості органів місцевого самоврядування та успішно пройшов сертифікацію системи управління якістю на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 9001 у визнаного лідера серед міжнародних органів з сертифікації «DEKRA» (м.Штутгард, Німеччина), що входить в трійку міжнародного рейтингу сертифікаційних органів.
       З метою поліпшення інформування про діяльність виконавчого комітету, багато напрацювань стосувались функціонування офіційного веб-сайту. З серпня 2012 рокувведено в дію новий веб-сайт http://www.namvk.if.ua/ « Нормативні акти Івано-Франківської міської ради»: на початок 2013 року база даних містить 4009документів.

Спрощено доступ до інформації про діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування шляхом введення в дію Інтернет-приймальні (http://www.emvk.if.ua/ ). Станом на 01.01.2013 року поступило 177 електронних звернень та 44 інформаційних запити.

За результатами моніторингу, проведеного Інститутом громадянського суспільства, інтернет-сайтів органів місцевого самоврядування, Івано-Франківськийофіційний сайт посів друге місце з-поміж 16-ти досліджуваних сайтів за наявністю обов’язкової, додаткової документації та інформації, технічних вимог, наявністю мережевих функцій та ефективністю сайту.

Вже вкотре за результатами моніторингу Центру політичних студій та аналітики в рамках проекту «Знати, щоб діяти!» відзначено роботу виконавчого комітетуІвано-Франківської міської ради як такого, що показав високий результат в наданні інформації на публічні запити . Місто Івано-Франківськ посіло другу сходинку в рейтингу після таких обласних центрів як Житомир, Запоріжжя, Кіровоград, Одеса, Рівне, Суми.

Леся, 22.02.2013 11:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини