В Франківську розпочато попередній ремонт доріг. Чекати, поки погодні умови дозволять зробити повноцінний ремонт проблемних дорожніх ділянок місто не може - Бурко

У Івано-Франківську одними із перших в Україні розпочали попередній ремонт доріг. Завдяки роботі Івано-Франківської міської ради та її депутатського корпусу вже в лютому місяці технологією «холодного асфальту» комунальне підприємство ДРЕУ ліквідує найбільш проблемні вибоїни на дорожньому покритті.

За початком ремонтних робіт уважно стежить секретар міської ради Микола Вітенко. За його словами, саме правильна робота депутатського корпусу дозволила в Івано-Франківську одним із перших розпочати дорожні роботи цього року.

Заслугою міської ради є вчасне прийняття міського бюджету, в якому були передбачені кошти на закупівлю «холодного асфальту», а також саме завдяки активній позиції депутатів місто вже зараз змогло отримати  необхідну кількість матеріалу для попереднього ремонту доріг.

«Цьогорічна зима особливо сильно вдарила по дорожньому покриттю, - говорить секретар міської ради Микола Вітенко, – Вже зараз це помітно і автомобілістам, і пішоходам. Надзвичайно поганий стан доріг  – сьогодні це проблема усіх міст в Україні, а не лише Івано-Франківська. Тому для міської ради було надзвичайно важливо правильно підготуватись до цієї ситуації, щоб вчасно розпочати заходи по відновленню найбільш проблемних місць на дорогах. Робота депутатів при формуванні бюджету, а також їх ініціативність посприяли тому, що місто забезпечене «холодним асфальтом» хорошої якості та в достатній кількості для того, щоб приступити до робіт при першій же можливості».

В той час Микола Вітенко звертає увагу, що завдяки новій технології капітального ремонту доріг, яка була застосована за ініціативи міської ради в Івано-Франківську у 2012 році, на сьогодні дорожнє покриття на нововідремонтованих вулицях перебуває у хорошому стані.

«Чекати, поки погодні умови дозволять зробити повноцінний ремонт проблемних дорожніх ділянок місто не може, – коментує виконання дорожніх робіт депутат Івано-Франківської міської ради, заступник начальника КП «ДРЕУ» Віталій Бурко, –  Для цього виду асфальтування не страшні низькі температури». Він зазначає, що таке латання – це тільки тимчасовий захід: «Холодне асфальтування» вибоїн – це не повноцінний ремонт, а тільки захід для забезпечення тимчасового комфорту, для безпеки водіїв та пішоходів».

Латати будуть всі найбільш проблемні ями на дорогах. Першими вулицями, на яких розпочали роботу дорожники, стали Галицька та Грушевського, далі - Василіянок, Довга, Незалежності, Хоткевича, Петлюри, Набережна, Довженка та інші. Повноцінний ремонт проводитиметься згідно відповідного графіку за належних погодних умов.



Леся, 21.02.2013 16:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини