Вишиванюк обіцяє, що цей рік стане роком капітального будівництва доріг

Підготувати пропозиції Кабінету Міністрів щодо проведення капітального ремонту доріг – таке доручення отримали керівники районів і міст від голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка на спільному засіданні колегії ОДА та регіонального комітету з економічних реформ. 

«Держава розуміє величезну проблему, яка є в масштабах не тільки нашої області, а й цілої країни, - зазначив голова ОДА Михайло Вишиванюк. – Планують спеціально виділити з бюджету додаткові кошти на капітальний ремонт доріг». Поки на державному рівні триватиме пошук фінансових резервів, в області «переорієнтують політику в будівництві» та почнуть власними силами концентрувати кошти на ремонти автошляхів. Тож 2013 рік, за словами Михайла Вишиванюка, стане «роком капітального ремонту доріг». 

Для збереження дорожнього покриття від значних пошкоджень голова облдержадміністрації зобов’язав службу автодоріг та управління МВС України в області при в’їзді на Прикарпаття перевіряти вагу великого вантажного транспорту та припиняти рух машин значних габаритів у спекотні дні (при температурі вище 35 градусів). 

Заступнику голови облдержадміністрації Ігорю Зваричу доручено «розробити положення про відрахування до місцевих бюджетів» на ремонт доріг від суб’єктів, які займаються вивезенням деревини.

«Ліс вивозять, експлуатують, дороги розбивають, і ніхто копійки не вкладає в дорогу, - акцентував увагу Михайло Вишиванюк. – А все лягає на державу»

Голови райдержадміністрацій спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства, як наголошувалося на колегії, визначать перелік сільських доріг, які передадуть в управління і експлуатацію лісівникам. Про це є домовленість з головою Державного агентства лісових ресурсів Віктором Сівцем.

Леся, 14.02.2013 09:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини