Руслан Марцінків: «Місцеві громади мають контролювати сплату забудовниками пайової участі в розвитку інфраструктури»

Народний депутат України  від ВО «Свобода» Руслан Марцінків вніс на розгляд парламенту Проект Закону про внесення змін до статей 39 та 39-1 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо сплати забудовником коштів пайової участі у розвитку інфраструктури) № 2456, який дозволяє органам місцевого самоврядування контролювати дотримання забудовниками вимоги закону щодо сплати в повному обсязі коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію.

Законопроект передбачає, що для прийняття в експлуатацію збудованих об’єктів, забудовнику необхідно надати органу державного архітектурно-будівельного контролю, документ від органу місцевого самоврядування про відсутність заборгованості зі сплати коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Як повідомив депутат, цей законопроект сприятиме наповненню бюджетів органів місцевого самоврядування та усуненню можливості для невиконання вимог законодавства щодо сплати замовником будівництва в повному обсязі коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію.

Руслан Марцінків підкреслив, що цей законопроект був внесений на багаторазові звернення представників місцевого самоврядування різних регіонів країни. Адже наразі відповідно до чинного Закону «Про регулювання містобудівної діяльності», органи місцевого самоврядування повністю усунуті від будь-яких повноважень, пов'язаних з дозвільними документами на будівництво та введення в експлуатацію того чи іншого об'єкту, що на практиці створило умови для зловживань у цій сфері несумлінними забудовниками.

«Свободівець» висловив переконання, що органи місцевого самоврядування відповідно до  143 статті Конституції України мають отримати належні повноваження для забезпечення ефективної містобудівної діяльності та виконання забудовниками своїх зобов’язань перед місцевими громадами.

Леся, 06.03.2013 15:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини