Руслан Марцінків: «Відключення Українського радіо – це черговий наступ уряду на україномовний ресурс»

Народний депутат України, «свободівець» Руслан Марцінків звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка та Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України з проханням відновити роботу Українського радіо-1, Українського радіо-2 та радіо «Промінь».

Вже близько місяця як громада забила на сполох – з радіомережі зникло Українське радіо. Спершу люди вважали, що причиною цього є банальна поломка. Проте проблема затягнулася на тривалий час, а на хвилях Українського радіо – й надалі тиша. Адже причина цього – політика уряду, яка обмежила фінансування. «Свободівець» Руслан Марцінків називає такий крок черговим наступом на україномовні джерела. Народний депутат звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка та до Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України з проханням надати вичерпну відповідь щодо причин відключення, а також вжити заходів для відновлення роботи Українського радіо. «Український радіомовний простір позбувся відразу трьох вітчизняних ресурсів: по всій Україні із радіомережі зникли Українське радіо-1, Українське радіо-2 та радіо «Промінь».  Відомо, що причиною цьому стало обмеження Кабінетом Міністрів фінансування, яке, чомусь, торкнулося саме державних україномовних радіостанцій», - йдеться у депутатському зверненні.

Руслан Марцінків закликає громадян з питаннями та скаргами щодо  радіомовлення телефонувати на гарячу лінію Кабінету Міністрів: 044-254-05-65.    

Леся, 13.02.2013 11:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини