З нагоди Cвята Героїв пластуни проведуть конкурс з вимаршу

В суботу, 25 травня представники Івано-Франківського осередку Пласту – Національної скаутської організації України вже традиційно відзначатимуть Свято Героїв. Особливістю цьогорічного святкування буде в тому, що вперше у Франківську вручать одну з найвищих посмертних нагород «Залізний пластовий хрест».  Ця відзнака вручається виключно родичам тих пластунів, які були учасниками національно-визвольної боротьби та загинули геройською смертю. Перші два таких хрести отримають близькі Теофіля Ганушевського (військовий референт Станиславівського окружного проводу ОУН, закатований у Станіславській в’язниці у 1941 р.) та Михайла Дяченка «Марка Боєслава» (відомий повстанський письменник, загинув у криївці на Богородчанщині).

Також пластові курені змагатимуться між собою у конкурсі з маршової ходи, колоною пройдуться центральною частиною міста, покладуть вінки до могил Січових Стрільців у Меморіальному сквері, відбудуть молебень. В кінці ж свята намалюють велике тематичне графіті на стіні заводу «Промприлад».

 

Програма свята наступна (УВАГА! - у разі великого дощу організатори будуть вносити зміни):

10:00 - Відкриття свята, конкурс з маршової ходи серед юнацьких куренів

Площа фортечної галереї «Бастіон»

11:30 - Вимарш центральною частиною міста

Бастіон – вічевий майдан – стометрівка – вул. Мельника – Меморіальний сквер;

12:00 -  Покладання вінків, молебень, церемонія нагородження посмертним «Залізним Пластовим Хрестом» родичів Дмитра Дяченка та Теофіля Ганушевського, визначення та нагородження переможців конкурсу з маршової ходи;

Меморіальний сквер;

13:00 -  Створення тематичного графіті;

Стіна заводу «Промприлад» по вул. Мельника;

Леся, 25.05.2013 09:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини