У Франківську відбувся традиційний пластовий захід «Різдвяна Свічечка: Зустріч поколінь»

В суботу, 12 січня в приміщені Центрального Народного Дому по вулиці Тараса Шевченка 1  відбувся традиційний пластовий захід «Різдвяна Свічечка: Зустріч поколінь». Впродовж свята пластуни різного віку демонстрували на сцені вертепи та співали колядки. Найкращими були визнані дівчата з куреня імені Марічки Підгірянки. Загалом свято зібрало близько 150 пластунів, а також їхніх батьків та друзів.

Традиція святкувати Різдвяну Свічечку зародилася в пластовій діаспорі в 1950 році, а згодом була започаткована в Україні. Під час дійства запалюються три свічки: першу - "за всіх тих, які відійшли від нас, за всіх тих, які загинули за кращу долю України"; другу - "за всіх українців в Україні та розкинених по цілому світу"; третю - "за всіх пластунів і пластунок в Україні та поза її межами".

«Різдвяні свята є невід'ємною частинкою нашого життя. От уже більше 60-ти років пластуни збираються під час Різдвяних свят в дружньому колі щоб ще раз   відсвяткувати  народження маленького Ісусика. «Різдвяна Свічечка» допомагає полинути в атмосферу Різдва і об’єднати всіх в одну велику родину спільною колядою» - зазначив організатор свята пластун Тарас Королишин

Леся, 14.01.2013 14:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини