Пластуни підняли Вифлеємський вогонь миру на Говерлу

В цю суботу, 22 грудня, пластуни зі Львова, Івано-Франківська та Стрия піднялись на найвищу точку України – гору Говерла, щоб донести туди Вифлеємський вогонь миру.

На відміну від попередніх років, коли через погодні умови, не завжди вдавалось дійти до вершини, цього року погода сприяла пластунам, тому вершину вдалось швидко підкорити.

Слід зазначити, що таку акцію пластуни з куреня «Ватана Бурлак» проводять щороку, починаючи з 2006 року та незважаючи на погодні умови.

«Мета нашої акції символічна. Адже перш за все, Вогонь в Україні доносять до тих, хто потребує напередодні Різдва частинку тепла: в дитячі будинки, будинки престарілих, в церкви тощо. Ми ж, піднімаючи Вифлеємський вогонь, на найвищу точку України, прагнемо таким чином, щоб він огорнув звіти одразу всю Україну» - зазначив керівник групи пластунів, яка здійснила підйом, Микита Васильченко.

Нагадаємо, що Вифлеємський вогонь миру – традиційна передріздвяна акція, яку пластуни проводять з 1998 року, привозячи до України за допомогою скаутів з інших країн символічний Вогонь з Вифлеєму - місця народження Ісуса Христа як символ добра, злагоди та миру.

Леся, 24.12.2012 15:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини