Івано-Франківські пластуни взяли участь в щорічних змаганнях з пішого мандрівництва «Осінній рейд»

29 – 30 вересня на Львівщині відбувались щорічні Всеукраїнські пластові змагання з пішого мандрівництва «Осінній рейд». В них взяли участь команди з всієї України. Захід щороку відбувається на честь дня створення Української Повстанської Армії, а також цього річ проводиться з нагоди відзначення Міжнародного дня туризму.

 

„Осінній рейд” - юнацький змаг з пішого мандрівництва, що має на меті масове залучення юнацтва до спортивного туризму і краєзнавчої діяльності. На відміну від професійних змагань, де маршрути проходять через гірські хребти Карпат, то тут організатори мають на меті ознайомити учасників з історією рідного краю шляхом безпосереднього ознайомлення із забутими краєзнавчими пам’ятками національного рівня.

 Близько 300 пластунів, а це 51 команда з різних куточків України, віком від 14 років, змагалися протягом 2 днів. Учасниками були члени Пласту зі Львова, Коломиї, Рівного, Києва, Ужгорода, Тернополя, Вінниці,Луцька, Червонограду та інших міст. Івано-Франківські ж пластуни представили делегацію у шість команд.

 Змагання полягають у проходженні контрольних пунктів по нитці маршруту. Точка вважається зарахованою, коли команда на ній сфотографується в повному складі. Окрім того на контрольних пунктах можуть бути: технічні етапи (паралельні мотузки, навісна переправа, маятник, бум, купини, спуск дюльфером, перенесення потерпілого), нетехнічні етапи(розпалювання вогнища, інтелектуальні питання, стрільба із пневматичної зброї, в’язання вузлів тощо).

 Маршрут змагань розпочинався з околиць м. Миколаїва до села Комарно, Городоцького району Львівської області. Впродовж змагань команди подолали близько 60 км українських доріг та мали змогу здобути 20 контрольних пунктів. Цього річ однією з контрольних точок змагань було відвідування меморіального музею Романа Шухевича в с. Білогорща.

 Як розказав Назар Соколан, провідник команди пластунів з Івано-Франківська: «Осінній рейд - це з одного боку змагання, адже діти мають пройти маршрут якомога швидше, але з іншого боку - це для них краєзнавча мандрівка, адже під час неї вони вичають історію того регіону, по якому мандрують, знайомляться з невідомими краєзнавчими пам'ятками. Саме тому цей захід набирає популярність і на нього щороку приїздить все більше пластунів».

Леся, 05.10.2012 11:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини