Українські скаути – пластуни в травні відкрили літній таборовий сезон

11 – 13 травня, пластуни Івано-Франківської області відкрили таборовий сезон традиційним заходом – «Святом Весни». Свято влаштовують на честь опікуна Пласту – святого Юрія, якого Церква вшановує 6 травня. Для пластунів св. Юрій є зразком непохитності віри, доброти та відважності. Цього року цей захід проводився  у  всіх регіонах України   із єдиним гаслом, тематикою та деякими спільними елементами програми та був приурочений 100-літтю Пласту в Україні.

Пластуни Івано-Франківщини провели «Свято Весни» на Пластовй оселі «Сокіл», яку в 20-их роках подарував пластунам митрополит Андрей Шептицький. Сам захід пройшов у формі змагань між юнацтвом. Особливістю цьогорічної імпрези було те, що легенда таборування присвячена Пластовому черевику. Саме тому вся програма свята була побудована  на іграх, змаганнях та акціях повязаних з цим обов’язковим атрибутом кожного пластуна.

Впродовж трьох днів пластове юнацтво мало змогу пожити в наметах, позмагатись між собою у  вимарші (стройова підготовка),  спортивних та інтелектуальних змагах, конкурсу-куховарення, смузі перешкод, конкурсу облаштування свого підтабору  та ін. В заході взяло участь близько 200 пластунів з нашої області.

 «Свято Весни» для скаутів має особливе значення, адже це перше таборування в році. Традиційно, на ньому юнацтво перевіряє свою практичну та теоретичну підготовку до літніх таборів. Даний захід  пластуни проводять безперервно з 1925 року. Цього року особливо, коли Пласт святкує 100-ліття своєї організації.

 Комендант цьогорічного «Свята Весни» Юрій Лучин зазначив: «Для нас, пластових виховників,  важливо щоб учасники не просто могли весело провести час, а й довідались багато нового і корисного та зрозуміли,  що їх чекає попереду. Саме пластовий табір є завершенням цілого року занять пластунів та найкращим методом виховання юних пластунів».

 

Леся, 18.05.2012 14:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини