Івано-Франківських пластунів визнано одними з найкращих в Україні

25-26 лютого в Львові відбувався Всеукраїнський фестиваль «День пластуна: На всі 100» в рамках святкування 100 річчя Пласту. Під час свята було проведено нагородження переможців у конкурсі «Найкращий курінь року 2011».

Протягом року двадцять двоє куренів з усіх куточків України звітували, що вони організовували, де брали участь, де перемагали чи як забавлялись. Організатори конкурсу «Найкращий курінь року» переводили всі звіти в бали і складали рейтинг пластових куренів.

Цих вихідних врешті вся Україна дізналась результати і переможців конкурсу, якими стали Івано-Франківський хлопчачий курінь ім. Степана Ленкавського та Львівський дівочий курінь ім. Ольги Басараб. Інші франківські курені в рейтинговій таблиці розташувались неподалік від першого місця, а саме 2 місце зайняли дівчата з куреня Марійки Підгірянки та 3 місце – курені Івана Миколайчука та Мілени Рудницької з Івано-Франківська.

Як зізнався Андрій Королишин, зв’язковий куреня переможців: «Не очікували здобути перше місце, адже для нас воно здавалось недосяжним. Але через довготривалу підготовку ми з хлопцями реалізували нашу мрію. Тепер нашим завданням є діяти на користь Пласту і України протягом найближчого року, поки цей титул здобуде хтось наступний і підтверджувати наше звання».

Леся, 28.02.2012 15:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини