Пластуни Івано-Франківська навчали дітей основ скелелазіння

Протягом трьох днів в Івано-Франківській області уже вп’яте проходив осінній семінар-вишкіл з основ скелелазання «Каменяр», організований Івано-Франківським осередком Пласту. Навчання тривало з 30 вересня по 2 жовтня і зібрало кілька десятків пластунів з різних куточків України.

Метою цього заходу, окрім популяризації здорового способу життя, було надати можливість учасникам відчути себе справжніми скелелазами, адже вони мали змогу подалати ті скельні маршрути, на яких тренеруються професійні спортсмени.

 Назва вишколу «Каменяр» походить від відомого вірша Івана Франка, адже цей захід традиційно проводять члени Івано-Франківського Пласту. У семінарі взяли участь 21 учасник, серед яких були пластуни зі Львову, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Стрия, Коломиї, Надвірної  та ін.

В останній день вишколу учасники мали змогу позмагатися між собою на найлегшому маршруті і показати, що вони навчились протягом семінару. Переможцями стали юначка Ярина Козій зі Львову та стрийський пластун Антон Зубрицький.

«Це були неймовірні 3 дні у моєму житті. Багато хто вважає, що скелелазіння - це чоловічий спорт, і ми, "слабкі дівчата" не для нього. Але це зовсім не так, і, випробувавши себе на цьому вишколі, я змогла це довести як собі, так і іншим»,— ділиться враженнями Ярина Козій.

Як зазначив комендант вишколу «Каменяр» Степан Семенів: «Засадничим моментом є те, що спорт – це один з важливих напрямків виховання в Пласті, саме тому франківські пластуни взяли на себе відповідальність на проведення цього заходу. Таким чином ми закликаємо дітей в нетрадиційний спосіб займатися спортом. Ми навчаємо їх таких речей і даруємо такі емоцій, яких вони ніколи б не відчули у повсякденному житті»

Леся, 06.10.2011 11:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини