Пластуни відзначили 99 річницю

Пластуни Івано-Франківської області відзначили 99 річницю від дня заснування організації.

Більше трьохсот пластунів пройшлись центральними вулицями міста у супроводі барабанного дробу. Згодом вишикувались на площі Шептицького та здійснили традиційне пластове відкриття свята. Після цього вісім пластунів урочисто склали присягу на вірність Богові та Україні, так само як і 99 років тому. Далі українські скаути взяли участь у Службі Божій, що пройшла в Кафедральному Соборі УГКЦ.

Свято продовжилось символічним марафоном, в якому 99 пластунів пробігли центральною частиною міста з емблемою заходу - великим стягом 99 річниці.  Члени Пласту передавали його з рук в руки. Такий марафон символізував наближення 100-річчя найдавнішої молодіжної організації в Україні.

Потім в НД «Просвіта» пройшов відкритий пластовий ярмарок, на якому юнацтво мало можливість презентувати різноманітні вироби зроблені власноруч, випічку та пластову продукцію. Поруч з ярмарком була представлена пересувна експозиція «Пласт – український скаутинг». Молоді екскурсоводи розказували відвідувачам про історію організації, закони і обов’язки. Також мешканці міста мали змогу взяти участь в майстер-класах. Кожен міг навчитись плести файнички, навчитися боді-арту та ліпленню вареників.

«Метою наших загальноміських святкувань було нагадати людям, що Пласт як виховна організація продовжує розвиватись. І проведення цьогорічних заходів є своєрідною репетицією перед масштабним святкування сторіччя організації», — зазначив голова Пласту у Івано-Франківській області Олег Хімій.

Леся, 11.04.2011 12:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини