Пластуни зі всієї України вчилися у Франківську мистецтву фотографії

Активісти івано-франківської станиці Пласту провели в місті всеукраїнську імпрезу з фотомистецтва «Фотодром». Основна мета заходу – ознайомити пластунів із мистецтвом фотографії.

«Одним із завдань, які ми ставили перед собою було показати людям, що фотографія - це мистецтво не з легких. Адже щоб добре фотографувати, не достатньо мати хороший фотоапарат. Потрібно мати смак, відчуття композиції, відповідне бажання та досвід співорганізатор імпрези», — відзначив співорганізатор заходу пластун Андрій Осачук.

«Фотодром» проходив два дні. Першого – були представлені понад сто фотографій у пяти жанрах (авторами фото були пластуни та молоді фотохудожники міста). Також в цей день пройшли різноманітні конкурси та квести. Завершився перший етап імпрези фото аукціоном, на якому, як повідомили «Малакаві» в івано-франківській станиці Пласту зібрали близько 700 гривень. Ці кошти підуть на те, щоб частково покрити видатки на організацію заходу. Правда, суму, яку довелося витратити на імпрезу, не зазначають, але додають, що зібрані на аукціоні кошти не компенсують навіть половини витрачених.

Другого дня учасники заходу, а це понад сто пластунів із західних міст України, мали змогу відвідати майстер-класи.

В Пласті кажуть, що «Фотодром» - це традиційний захід, який пройшов уже втретє. Його проводять двічі на рік навесні і восени.

Леся, 05.04.2011 11:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини