Читання «Книжечки з пластунами» відвідала письменниця Зірка Мензатюк

Минулої суботи в приміщенні культурно мистецькому центрі «Є» Івано-Франківська пластуни разом із відомими людьми міста читали дитячі книжечки в рамках заходу «Книжечки з пластунами». Аналогічні заходи пройшли також в Тернополі, Львові та Чернівцях.

Організатором читання заходу стали місцевий осередок Національної скаутської організації України - Пласт та дитяче видавництво «Старого Лева».

Поштовхом до того, щоб провести таке читання, за словами головного пластуна області Тараса Зеня, стало відкриття про те, що в дитячих книжечках згадують і пишуть про пластунів. Тому для презентації обрали книжечки «Таємниця козацької шаблі» та «Капосну книжечку маленького вовчика», адже саме в них зустрічаються пластуни, які допомагають головним нероям.

На таку акцію спеціально з Києва завітала авторка однієї з презентованих книжок, дитяча письменниця  - Зірка Мензатюк, а також надіслав вітального листа українським дітям автор світового бестселера історій про вовчика, англієць – Іан Вайброу.

За словами Зірки Мензатюк, вона не випадково вибрала в помічники своїй головній героїні Наталочці пластунів, адже це добрі діти, які вчаться один від одного тільки найкращого. Вона зазналася, що вихованкою Пласту була її сестра, а зараз в цій організації займається і її онучка.

Читали дітям уривки із книжечок відомі люди Івано-
Франківська: художник і музикант гурту «Паркалаба» Ярема Стецик, тележурналістка, ді-джей радіо «Західний полюс»  Оксана Квітнева та актор Івано-Франківського обласного театру ім. Івана Франка Олексій Гнатковський.

Правда, відчувалося, що Оксана Квітнева, напевно, ні разу не тримала в руках дитячої книжечки, а якщо і тримала, то наврядче читала її дітям. Справа у тому, що читання у її виконанні було більше схоже на дуже швидку начитку новин.

А от Ярема Стецик і Олексій Гнатковський дітям сподобались. І хоча останній трохи запізнився на захід, і малюки змушені були його чекати, він згодом реабілітувався і відмінним читанням, і навіть діалогами із дітьми.

Леся, 01.02.2011 10:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини