Відбулися літні оздоровчі табори Пласту. Оздоровили чотириста дітей з різних регіонів України

Впродовж липня Національна скаутська організація України Пласт провела 8 обласних дитячих літніх наметових таборів за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" в рамках Антикризової гуманітарної програми.

Під час цих таборів близько чотирьохсот дітей з Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Тернопільської та Чернівецької області віком 12-17 років, які перебувають у складних життєвих обставинах, не лише мали спортивно-оздоровчу програму, а й заняття для розвитку їхнього творчого та духовного потенціалу. На цих таборах хлопці та дівчата у супроводі наставників навчилися розкладати намети, розпалювати багаття, власноруч варити їжу, виживати у складних природних умовах, надавати першу медичну допомогу та безліч інших корисних справ.

Особлива увага організаторів табору була спрямована на залучення до нього дітей із сільської місцевості, адже вони чи не найбільше постраждали у звязку з економічною кризою.

Як зазначила голова Крайової пластової старшини Ольга Сінкевич: «Цього літа Національна скаутська організація України - Пласт в рамках співпраці з Фондом Відродження долучила до оздоровлення близько 400 дітей з різних областей України, провівши для цих дітей 8 регіональних наметових таборів».

Міжнародний фонд "Відродження" започаткував Антикризову гуманітарну програму заради допомоги людям, культурницьким та громадським осередкам, найбільш зачеплених фінансово-економічною кризою.

Програма надає підтримку соціальним, культурницьким та гуманітарним проектам, націленим на збереження освітніх та оздоровчих програм для дітей та молоді з сільської місцевості та депресивних регіонів. Програма здійснює свою діяльність шляхом проведення конкурсів, тендерів, підтримки поза конкурсних ініціатив і реалізації операційних заходів на засадах співпраці з громадськими та культурницькими організаціями.

Леся, 05.08.2010 10:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини