Літній відпочинок для дітей. Вартість дитячих таборів у період економічної кризи

Найбільш прибутковим літнім бізнесом вважається організація відпочинку та екскурсій. Особливо популярними для батьків є дитячі табори, де дитина не лише може відпочити від навчання, а й оздоровитися та знайти нових друзів.

Як стверджують турагенції, відправити дитину в дитячий табір є зовсім не дорогим задволенням, а доступним.

«У нашій турагенції є навіть альтернативна можливість отримати безкоштовну путівку вчителю, який збере групу з десяти учнів. Так, на кожних десять учнів один вчитель має можливість супроводжувати їх безкоштовно», - розповіла Марія Лазорів, директор однієї з івано-франківських агенцій.

Діти мають можливість відпочити не лише в Україні, а також за кордоном. Крім звичайних таборів, турагенції також пропонують табір з вивченням англійської мови.

Серед українських таборів досить популярними для франківчан є дитячий табір «Смерічка», «Едельвейс».

Табір «Смерічка», що розміщений у с. Микуличин (Івано-Франківська обл.) для батьків коштуватиме від 2 000 гривень до 2 700 гривень для однієї дитини, в залежності від кількості проведених днів. Відвідати табір мають можливість діти від 9 до 16 років. У вартість путівки входить проживання, 5-разове харчування.

Як повідомила Марія Лазорів, цього року купити путівки в «Смерічку» не вдасться, оскільки усі путівки викупило обласне управління соцзахисту для дітей пільгових категорій.

Інший відпочинковий комплекс для дітей – «Едельвейс», що розміщений у с. Воловець Закарпатської області, із заїздом у 18 днів, коштуватиме батькам 2 900 гривень за дитину. Вік дітей від 10 до 16 років, 5-разове харчування, окреме проживання для дівчат та хлопців.

Щодо англомовного табору «Merry Lend Camp», який пропонує одна з турагенцій міста, він коштуватиме батькам від 4 100 гривень до 4 500 гривень на 12-денну зміну. Щоправда, діти тут будуть забезпечені не лише харчуванням та проживанням, а й навчальними матеріалами для вивчення іноземної мови.

А от болгарський дитячий табір «Чавдар» коштуватиме в межах 200-300 євро в залежності від кількості днів проживання та періоду заїзду, що приблизно стільки ж, скільки й відпочинок в дитячих таборах України.

old_editor, 17.05.2010 19:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини