Відгуки про садочки Івано-Франківська від читачів «Малакави»

Тема садочків виявилася дуже актуальною для жителів Івано-Франківська і породила живу дискусію. Подаємо коментарі, які надійшли на адресу «Малакави» впродовж вихідних.

1. «На мою думку, для того, щоб попередити хабарництво при прийом до садків необхідно розробити нормативно-правову базу, за якою повинні набиратись діти в садок, а не за принципом білих возьму, а чорних ні. Однією із можливих ходів для вирішення є прийом через управління освіти, хоча і це не зможе в повній мірі зняти цю проблему. Найсправедливішим вирішенням буде розігрування в лотерею. Олег».

2. «Добрий день! Дивує мене ваша тема про дитсадки. Хіба можна так суб’єктивно про це говорити? Ви дивитесь на все з позицій незадоволених батьків... Не розумію, чому тоді черги в садки, якщо там все так погано. Чомусь ті мама, що працюють, не пліткують з цього приводу, а ті, що сидять вдома і їм так набридла власна дитина,що вони намагаються спихнути її в садок в же в рік і 8 місяців, тільки і говорять про це.

Садки потрібні дітям для розвитку загального і всебічного . Вони соціалізують дитину і як багато для цього роблять вихователі - ентузіасти. Так, в садках збираються гроші, але збираються на благо дітей. Невже вихователю потрібен маленький стільчик, чи дитяча білизна? Смішно говорити. А посуд треба мити і білизну прати - від цього нікуди не дінешся. А скільки треба альбомів, форм, пластиліну, кольорового паперу!

Невже вихователю? Ні, дітям, яких вихователі виховують і люблять просто так, не за хабарі, бо хабарів їм не дають, а принизливу шоколадку чи коробку цукерків я хабарем не вважаю.

Напишіть про садки гарні речі - які гарні свята там проводяться, які розумні діти випускаються до школи,яке там створене комфортне домашнє середовище для дітей .І це дякуючи людям, які получають мізерну зарплату в 900 гривень і працюють з 25-28 дітьми кожен день. Будьте зрештою об’єктивні!!!»


3. «Шановний головний редактор! Від своїх друзів дізналась про вашу газету. Якби не проблема, про яку я прочитала, я б не написала свої відгуки. Моя дитина відвідує дитячий садочок «Катруся» і мені неприємно читати те, що ви пишете про її працівників. Я в свій час перевела свою дитину до цього садочку і ніяких проблем не було. В мене дуже рано починається робочий день. Дитину я привожу на 7.30. Нас дуже привітно зустрічають: до всіх дітей приділяється індивідуальний підхід, виходячи із особистих якостей темпераменту та характеру дитини. Мене особисто образила публікація, де всі обвинувачення ґрунтуються на чутках, складається таке враження, що тема публікації вас взагалі не цікавить , аби відвідуваність сайту підняти, про який ніхто би і не чув, якби не скандальні теми. Така боротьба між совістю і вигодою «професійних» журналістів! Група «Чомусики» Голубцови Наталія та Сергій».

4. «Прочитала коментар мами із «Росинки» про хороше харчування в садочку і порадувалася за дітей, які туди ходять. У нас, наприклад, в садочку харчування погане. Порції маленькі, економлять на всьому. Наприклад, можуть дати дітям їсти макарони і салат з цибулі (це просто порізана цибуля з олією), спробуйте таке з’їсти. Можна подумати, що садочки просто дуже погано фінансують, що діти у нас не в пріоритеті. Але ж буває і таке, що дають їсти пригорілі страви (каша молочна коричнева і гірка)».

Нагадуємо, що «Малакава» розпочинає розслідування про те, як працюють дитячі садки. Як малят харчують, чи дійсно за ними доглядають належним чином і куди йдуть гроші, які призначені на потреби групи. Про все це, а також коментарі начальника управління освіти та завідуючих ДНЗ читайте в наступних матеріалах.

Якщо ви зіткнулися із випадками хабарництва у садках чи неналежного догляду і хочете розповісти свою історію пишіть нам на електронку editor@malakava.com або телефонуйте за номером 55 94 44

old_editor, 17.05.2010 16:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини