Не можу сказати будь-що про ті садки, про які згадали ви, але будьте певні, хабарі є і вони жахливі — читачка «Малакави»

Тема садків виявилася дуже болючою для Івано-Франківська. Маємо ще один коментар, який надійшов на адресу «Малакави». Подаємо його у повному обсязі.

«Добрий день, редакціє!

Ось прочитала низку ваших матеріалів про садочки… Я й сама працюю в садку, вже не перший рік. Не можу сказати будь-що про ті садки, про які згадали ви, але будьте певні, хабарі є і вони жахливі.

Держава так вже обезлицила нашу освіту, що вибору немає – беруть всі. Хто принизливими квітами, а хто й у євро-доларах.

Цікаво, що вихователям від тих хабарів нічого не перепадає. Це найбідніші люди в державі. Здається, що навіть двірник у вигіднішій позиції.

Мова про хабарі почалася не так давно, хоча сам факт не новий. Вона набрала обертів з початком бебі-буму для дітей 2006-2007 років народження.

Ви говорите про розслідування… Але як це може бути реально? Тих батьків, які хоч у якийсь спосіб вирішили прокричати, вже заплювали й, борони Боже, прокляли. Вони за себе ніколи не скажуть відкрито. А при розмові з завідувачами усі вони будуть правильні, усі будуть говорити одне й те ж: "Я знаю, що таке є. Але не в моєму садку".

Потрібно віддати належне вихователям та завідувачам, вони творчі люди, 90% роботи у садках вони зробили своїми руками. Але ж дехто бере своїми руками.

Нехай буде соромно тим, хто бере, а розслідування ніяких плодів не дасть.

Щодо управління освіти… Думаю, й вони дещо знають, але навряд чи зможуть на це якось вплинути, що б не робили. А про те, що знають, також не зізнаються, бо соромно, що нічого не можуть зробити.

Шкода, що у нас усі сміливі, коли їх не бачать, а відкрито прийти й сказати про те, чи інше не наважуються. Та й хто їх підтримає? Ось так боюсь і я себе назвати.

У такі умови нас поставила наша держава, але держава – це ми самі»
.

Нагадуємо, що «Малакава» розпочинає розслідування про те, як працюють дитячі садки. Як малят харчують, чи дійсно за ними доглядають належним чином і куди йдуть гроші, які призначені на потреби групи. Про все це, а також коментарі начальника управління освіти та завідуючих ДНЗ читайте в наступних матеріалах.

Якщо ви зіткнулися із випадками хабарництва у садках чи неналежного догляду і хочете розповісти свою історію пишіть нам на електронку editor@malakava.com або телефонуйте за номером 55 94 44

old_editor, 15.05.2010 01:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини