Будівництво 9-типоверхової будівлі на Чорновола призупинилося. Нам кажуть, що ми не знаємо, з ким тягаємося — будинковий комітет

Сьогодні будинковий комітет з Чорновола, 65, який уже не перший місяць бореться за зупинку будівництва верхніх поверхів нової будівлі поряд з ними, які закриватимуть денне світло мешканцям сусідніх будинків, зустрівся з забудовником проблемної багатоповерхівки.

«Зустріч з заступником міського голови Зіновієм Фітелем, забудовником Петром Гречанюком та начальником управління архітектури Ігорем Гаркотом перетворилася на кіно, де Гаркот і Гречанюк вводили Фітеля у курс справи. Ми пояснили, що проблема не в будівлі, на яку є дозвіл, як це намагалися викласти опоненти, а у поверховості, що не лише закриває денне світло, а й порушує архітектуру вулиці, на якій таких високих будівель немає», — розповіла член будинкового комітету Людмила Долчук.

Хоча будівництво зупинилося, ведеться мова про швидке його відновлення. Наступна зустріч відбудеться завтра, на якій забудовник представить розрахунки щодо того, як будинок закриває денне світло мешканцям сусідніх будинків. Єдина надія, яка залишилася у мешканців будинку №65 - це те, що прокуратура, до якої вони попередньо звернулися, не видала ще свого рішення.

«Фітель сказав нам, що коли прокуратура нічим не допоможе, то єдиний вихід - звернутися в суд. Вже по закінченню зустрічі, він підійшов до нас і сказав лише одну фразу «З ким ви тягаєтесь?», давши зрозуміти, що цілком ймовірно навіть він нам не допоможе, і суд також», — каже Людмила Долчук.

У замін на спокійне продовження будівництва мешканцям будинку №65 на Чорновола було запропоновано як варіант фінансування яких-небудь ремонтних робіт чи чогось подібного.

«Шкода, якщо вони думають, що ми шукаємо якоїсь вигоди з цього будівництва. Нам багато хто каже, що ми даремно усе почали, бо й так нічого не виграємо. Але ми йтимемо до кінця. Ніде за кордоном немає такої неповаги з боку влади до мешканців», — підкреслила член будинкового комітету.

old_editor, 14.05.2010 19:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини