Перші дні літа в «Артеку» та «Молодій гвардії» проведуть 150 дітей з Калуша

До цих відомих дитячих центрів їх направлено на відпочинок та оздоровлення за безкоштовними (бюджетними) путівками, виділеними Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту відповідно до указу Президента України "Про оголошення територій міста Калуша та сіл Сівка-Калуська і Кропивник Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації".

Як повідомив спеціаліст управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міськради Богдан Стасюк, 31 травня до Українського дитячого центру "Молода гвардія" на тематичну оздоровчу зміну, що триватиме з 1 до 21 червня, відправлено 50 учнів 7-их класів загальноосвітніх навчальних закладів міста, які ще не оздоровлювалися за безкоштовними путівками. У Міжнародному дитячому центі "Артек" з 2 до 22 червня відпочиватимуть 100 калуських учнів. Переважно це різного віку діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з малозабезпечених сімей. Разом з ними поїхали в МДЦ "Артек" на цю тематичну оздоровчу зміну й декілька учнів 7-их класів, які не входять до пільгових категорій дітей.

Крім того, за словами Богдана Стасюка, з 2 до 22 червня 12 десятикласників загальноосвітніх навчальних закладів Калуша одержали можливість безкоштовно відпочити та оздоровитися в ДОК "Романтик" міста Скадовська, а 50 учнів 6-их класів – у ДОК "Карпатські зорі". що розташований у Косові Івано-Франківській області. Путівки на оздоровлення в цих таборах придбано для них за кошти обласного бюджету.

Стартувала літня оздоровча кампанія і в Калуському районі. Зокрема, впродовж трьох тижнів, за словами начальника відділу у справах молоді та спорту Калуської РДА Василя Овчара, 11 дітей пільгових категорій безкоштовно відпочиватимуть у Скадовську в дитячому оздоровчому комплексі "Романтик", а 20 сільських учнів, котрі теж належать до пільгових категорій дітей, зміцнюватимуть своє здоров’я у ДЛОК "Верховина". Крім того, відправлено трьох дітей з сіл Калуського району в МДЦ "Артек". Тут вони оздоровлюватимуться з 2 до 22 червня за пільговими путівками Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, часткову (20-відсоткову) вартість яких відшкодували батьки цих дітей.

Василь Ткачук

old_editor, 03.06.2010 20:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини