Калушанка Оксана Опікула здобула Гран-прі фестивалю «Бурштинове намисто»

У Калуші втретє за останні роки пройшов обласний студентський фестиваль-конкурс «Бурштинове намисто», який традиційно організовується серед колективів професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Через погодні умови проведення фінальної його частини (гала-концерт та нагородження переможців) організатори фестивалю – головне управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА та Івано-Франківський державний центр естетичного виховання – цього разу вимушені були перенести з міського парку культури і відпочинку (тут позаторік і торік відбувалося це дійство) до Палацу культури «Юність».

Виступи солістів-вокалістів, вокальних ансамблів та хореографічних колективів, які попередньо успішно пройшли в актовій залі ДВНЗ «Калуський політехнічний коледж» конкурсне прослуховування, оцінювало представницьке журі з числа кращих фахіфців навчальних закладів, керівників професійних художніх колективів Прикарпаття, заслужених діячів мистецтв, працівників культури України. Воно відзначило високий професійний рівень цьогорічних учасників фестивалю-конкурсу «Бурштинове намисто», серед яких найвищу нагороду – Гран-прі присудило в номінації „соліст-вокаліст” студентці Калуського політехнічного коледжу Оксані Опікулі. Ця дівчина, яка не обрала собі за майбутню професію ні вокал, ні хореографію, вразила журі та глядацьку залу чудовим голосом незвичайного тембру та вдало підібраним репертуаром. В нагороду за перемогу у фестивалі-конкурсі Оксана Опікула отримала й спеціальний приз – телевізор від міського голови Калуша Ігоря Насалика, за підтримки якого пройшов цей студентський мистецький форум.

Порадував присутніх у залі ПК «Юність» своїм виступом на сцені й танцювальний колектив «Первоцвіт» Калуського ВПУ №7, який здобув другу премію фестивалю «Бурштинове намисто» в номінації «хореографія».

Василь Ткачук

old_editor, 02.06.2010 17:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини