Калушанка Ірина П’єх у числі кращих юних науковців України

Учениця 11 класу Калуської ЗОШ № 10 Ірина П’єх посіла друге місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, третій (заключний) етап якого в історико-географічному напрямку відбувся днями в Києві. Про це повідомив науковий керівник калуської школярки Василь Худин.

За словами Василя Дмитровича, учасниками цього представницького наукового форуму МАН України були понад 200 учнів з різних регіонів нашої країни, які захищали свої науково-дослідницькі роботи у секціях «геологія», «географія», «історичне краєзнавство», «історія України», «археологія», «етнологія», «правознавство» і «релігієзнавство та історія релігії».

За умовами конкурсу, тільки 50 % від загальної кількості конкурсантів могли стати переможцями та призерами, але при цьому необхідно було набрати відповідну кількість залікових балів. Зокрема, для того, щоб посісти І місце, треба було із 100 балів набрати більше 85, ІІ місце – більше 80, ІІІ місце – більше 75. Оцінювання робіт проводилося за такими максимальними балами: заочна оцінка науково-дослідницької роботи – 29 балів; написання контрольної роботи з базової дисципліни – 29 балів; захист наукового дослідження – 42 бали.

Ірина П’єх змагалася з кращими учнями-членами МАН України в секції «етнологія», захищаючи свою науково-дослідницьку роботу «Вплив ремесел Бойківщини на гармонійний розвиток особистості людини». І дівчина успішно склала цей іспит, яке приймало авторитетне журі. Вона набрала в підсумку понад 80 балів та відповідно посіла друге призове місце.

Із юних науковців Івано-Франківщини також відзначилися на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України Роман Чабан (І місце в секції «геологія»), Роксолана Мельник та Іван Зварчук (ІІ місце в секції «історія України»).

Василь Ткачук

old_editor, 26.04.2010 16:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини