У Калуші дітей навчатимуть фігурному катанню

Цієї звістки деякі калушани чекали відтоді, як у Калуші почав працювати льодовий палац. На урочистостях з нагоди відкриття льодової арени високопосадовці серед інших красивих обіцянок запевняли, що на базі цього спортивного закладу діятиме не лише школа хокею, а й фігурного катання. Групи юних хокеїстів в льодовому палаці вже функціонують, а ось про набір дітей у секцію фігурного катання заговорили в Калуші лише тепер.



Таке задоволення для декого з батьків дітей виявиться не з дешевих. Адже, як повідомила інструктор з фігурного катання Надія Стефінів, за попередніми підрахунками, місячний абонемент коштуватиме 200 гривень. В цій платні враховані послуги з прокату льодового катка та ковзанів, а також послуги інструктора. Однак, незважаючи на таку немалу ціну, охочих займатися цим видом спорту не бракує. Це дало змогу інструкторові з фігурного катання вже провести з дітьми перше заняття.

«Фігурне катання – це найкрасивіший вид зимового спорту, яким захоплююся вже п’ять років, – зазначає Надія Стефінів. – Професійно кататися на ковзанах навчалася у Києві. А після того, як у 2007 році мене запросили виступити з показовим довільним танцем на відкритті льодової арени в Івано-Франківську, залишилася там працювати з дітьми. І уже через рік зі своїми вихованцями була запрошена до Калуша на показовий виступ, коли а місті відкривали льодовий палац спорту ім. Степана Бандери».



Тепер співпрацю запропонувало й керівництво Калуського льодового палацу. На навчання у школі фігурного катання запрошуємо хлопчиків та дівчаток віком від трьох до чотирнадцяти років. Скільки всього буде сформовано груп, ще не можу сказати, бо набір дітей продовжується. Планую займатися з ними по годині двічі на тиждень. Навчатиму правильної техніки та виконання елементів фігурного катання.

Крім того, для дітей, які хотіли б навчитися красиво кататися на ковзанах, але не знають, чи мають до цього хист, даватиму безкоштовно пробний урок. Індивідуально працюватиму й з дорослими, а якщо набереться група, то, можливо, такі заняття проводитимуться регулярно.

Віра Любинець

old_editor, 26.04.2010 15:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини