У Калуші вперше пройшов відкритий Кубок міста з пауерліфтингу

Управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради та міська громадська спортивна організація «Сила, воля, розум» вперше організували та провели в Калуші відкритий Кубок міста з пауерліфтингу (жиму лежачи) серед чоловіків і жінок. У змаганнях, що пройшли у спортзалі ДЮСШ «Сокіл», взяли участь майже сто представників з Вінниці, Львова, Радехова, Тернополя, Теребовлі, Івано-Франківська, Коломиї, Надвірни, Долини та Калуша. Серед них були й майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу, переможці та призери чемпіонатів Європи і світу.

Під час церемонії відкриття Кубка міста з пауерліфтингу його учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять семиразового чемпіона світу з цього виду спорту іванофранківця Віталія Пономаренка. Своєрідний старт змаганням дав міський голова Калуша Ігор Насалик, який в показовому жимі лежачи кілька разів підняв штангу вагою 100 кг.

За призи, встановлені для переможців і призерів відкритого Кубка міста з пауерміфтингу (жиму лежачи), змагалися в різних вагових категоріях і вікових групах юнаки (13-18 років), юніори (19-23 роки), спортсмени віком від 24 до 39 років (відкрита група) та ветерани, котрим вже виповнилося 40 і більше років.

Головний суддя цих змагань голова Калуської міської громадської спортивної організації "Сила, воля, розум", майстер спорту України з пауерліфтингу Сергій Денисюк, коли справа дійшла до виступів спортсменів у ваговій категорії до 110 кг, особисто вирішив скласти їм конкуренцію у боротьбі за нагороди. І це йому вдалося досить непогано. Сергій Денисюк в жимі лежачи підняв штангу вагою 185 кг і став переможцем у цій ваговій категорії серед учасників змагань, котрі виступали у відповідному екіпіруванні. А ось серед спортсменів без екіпірування перше місце у ваговій категорії до 110 кг посів Ігор Мироненко з Вінниці. Виступали у цій ваговій категорії й юнаки, серед яких перемогу святкував калушанин Володимир Кецман.

У відкритій віковій групі спортсменів вагової категорії до 75 кг не було рівних майстрові спорту міжнародного класу, чемпіонові Європи з пауерліфтингу іванофранківцю Романові Зозуку. Він підкорив штангу вагою 167,5 кг. Калушани Володимир Андріїв і Роман Кубрак, котрі змагалися у цій ваговій категорії, вижали штангу вагою відповідно 150 і 140 кг.

Заслужив оплески глядацької зали й калушанин Василь Бура, який здобув перемогу у ваговій категорії до 67,5 кг, піднявши штангу вагою 140 кг. Давидові Гікінгу з Тернополя котрий посів друге місце, забракло до досягнення результату нашого земляка цілих 15 кг.

Відзначилась на цих змаганнях і вихованка тренера спортивного оздоровчого комплексу «СОК» Миколи Лесіва калушанка Уляна Павлишин. Вона посіла перше місце у ваговій категорії до 46 кг.

Запам’ятався любителям пауерліфтингу й виступ на змаганнях в Калуші спортсмена-інваліда Павла Козака зі Львова, який важить не більше 52 кг, а підняв штангу вагою 120 кг.

Організатори змагань нагородили переможців абсолютної першості кубками, переможців відкритої вікової групи – медалями, а також всіх переможців і призерів відкритого Кубка міста з пауерліфтингу – грамотами управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міськради.

Василь Ткачук

old_editor, 19.04.2010 18:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини