На рингу в Калуші пояс АПВЄ виборов івано-франківець

У Калуші вперше пройшов турнір з бойових мистецтв «Кубок міського голови Калуша». Зорганізувати та провели ці змагання виконком Калуської міськради та Асоціація професійних видів єдиноборств (АПВЄ), президентом якої є чинний прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Зал ПК «Юність», на сцені якого було встановлено ринг, зібрав багаточисельну аудиторію глядачів, переважно молодих людей. Вони стали свідками шести поєдинків з різних видів єдиноборств. Спортсменів та всіх присутніх у залі «Юності» привітали з початком турніру з бойових мистецтв віце-президент АПВЄ Андрій Чистов та начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міськради Михайло Клим.

Першими на ринг вийшли Віталій Фатєєв з Сімферополя та Олександр Жуков з Києва. Поєдинок з ушу-саньда у ваговій категорії до 80 кг тривав між спортсменами усі три заплановані раунди, за підсумками яких судді присудили перемогу киянину.

5 раундів мав тривати поєдинок з кікбоксингу за правилами К-1 між Віталієм Губенком з Кривого Рогу та Ервіном Аджиасмановим з Івано-Франківська (вагова категорія до 63,5 кг), однак спортсмени завершили його достроково. У третьому раунді технічну перемогу здобув представник з Кривого Рогу.

Два киянина Сергій Гречко та Олександр Козир (вагова категорія до 70 кг) з’ясовували на рингу, хто з них сильніший, у поєдинку з бойового самбо. І цей двобій завершився достроково. Застосувавши больовий прийом, переміг Олександр.

Технічним нокаутом завершився чотирираундовий рейтинговий поєдинок з професійного боксу у ваговій категорії до 91 кг. Так у третьому раунді переміг свого суперника – львів’янина Василя Кондора боксер Віталій Невеселий з Луганська.



Шквалом оплесків зустрів зал появу на рингу 23-річного калушанина Андрія Зевеняка. У поєдинку з аматорського боксу у ваговій категорії до 81 кг суперником вихованця тренера-викладача ДЮСШ "Сокіл" Олександра Соколовського був львів’янин Роман Хомич. Двобій тривав всі три раунди, перемогу в яких судді одноголосно віддали калушанину.

Головною подією турніру з бойових мистецтв став титульний поєдинок за звання чемпіона АПВЄ з кікбоксингу за правилами К-1 у ваговій категорії до 71,6 кг. За пояс АПВЄ змагалися відомий 22-річний спортсмен з Росії Павло Юматов, який у своїй професійній кар’єрі провів 12 поєдинків, здобувши 10 перемог, в т. ч. дві – нокаутом, та 18-річний івано-франківець, чемпіон України з тайського боксу Тарас Сапа. Наш земляк нокаутував росіянина вже у другому раунді і заслужено став чемпіоном та володарем поясу АПВЄ.

Всіх переможців турніру та їхніх суперників нагороджено відповідними кубками Асоціації професійних видів єдиноборств, а керівників ТОВ «Карпатнафтохім» і ТзОВ «Вінісін», які були спонсорами цих змагань, відзначено подяками від президента АПВЄ Миколи Азарова.

Василь Ткачук

old_editor, 29.03.2010 16:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини