Калуська СДЮШОР стала партнером ФК «Карпати»

Відділення футболу СДЮШОР управління освіти Калуської міської ради, вихованці якого віддавна для підвищення своєї майстерності переважно обирають Львів, тепер отримало пріоритетну можливість направляти кращих юних калуських гравців на навчання в Академію футболу ФК "Карпати". Про це повідомив директор цієї школи Петро Олійник, який днями у Львові уклав відповідну угоду про співпрацю з футбольним клубом «Карпати», від керівництва якого підписав документ генеральний директор Ігор Дедишин.

У свій час, – констатував Петро Михайлович, – нині почесний президент ФК "Карпати" Петро Димінський пропонував створити Дитячо-юнацьку академію футболу в Калуші. Обіцяв він навіть надати солідну фінансову допомогу містові для реалізації цієї ідеї, але депутати Калуської міськради не погодилися з тим, щоб на створення футбольної академії виділити бодай якусь суму грошей з міської казни. Тому хорошій ідеї Петра Димінського збутися в Калуші не судилося. А ось у Львові він її зреалізував, відкривши першу в Західній Україні Академію футболу «Карпати» на базі футбольного відділення Львівського державного училища фізичної культури (ЛДУФК).

За словами Петра Олійника, ФК «Карпати» своїм коштом збудував на території ЛДУФК футбольне поле зі штучним покриттям та якісною системою освітлення. Завдяки цьому тут тренери мають можливість проводили заняття з дітьми у будь-який зручний час та у будь-яку пору року. Крім того провідний футбольний клуб західного регіону України капітально відремонтував роздягальні, четвертий поверх гуртожитку училища, де проживають учні Академії футболу, встановив у кімнатах нові меблі. На облаштування футбольного поля, проведення різних ремонтних робіт та придбання меблів "Карпати" витратили один мільйон доларів США. Але з вересня 2008 року, коли Академія футболу "Карпати" почала приймати на навчання учнів 7-11 класів, кращі юні футболісти із Західної України вже мають можливість приїжджати на конкурсний відбір у футбольні класи сюди, до Львова, а не мусять з цією метою їхати, скажімо, у Харків, Донецьк чи Київ, де були створені раніше і зараз діють професійні дитячо-юнацькі футбольні школи. Звісно, що ФК "Карпати" відбирати кращих з кращих для продовження навчання в своїй Академії футболу прагне передусім зі своїх, так би мовити, уже базових дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з якими співпрацює відповідно до укладених договорів.



Всі ці школи, з якими співпрацюють «Карпати», – говорить Петро Михайлович, – діють у Львівській області. Тому приємно, що СДЮШОР управління освіти Калуської міськради стала першою не з Львівщини школою-партнером львівського футбольного клубу. Уклавши з нами договір про співпрацю, "Карпати" вже забезпечили школу вісімнадцятьма комплектами футбольної форми, п’ятьма спортивними костюмами та десятьма футбольними м’ячами. Надіємося, що надалі футбольний клуб й фінансово підтримуватиме відділення футболу нашої школи, надаватиме допомогу в організації поїздок наших дитячих футбольних команд на участь у змаганнях різних рівнів. Ми ж зі свого боку робитимемо все для того, щоб готувати висококласних юних футболістів для ФК "Карпати". В цьому львівський футбольний клуб неабияк зацікавлений. Принаймні можу сказати, що двома колишніми вихованцями нашої школи – воротарем Іваном Піцаком та Романом Гудаком, які сьогодні грають відповідно за дублюючий склад команди "Карпати", що виступає у Прем’єр-лізі, та у складі команди "Карпати-2, у таборі "зелено-білих" задоволені.

Василь Ткачук

old_editor, 24.03.2010 14:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини