Із Кубка світу Василь Федоришин привіз «бронзу»

6-7 березня в Москві пройшов Кубок світу з вільної боротьби, в якому брали участь вісім найкращих чоловічих збірних планети за підсумками минулорічного чемпіонату світу – Росія, Україна, Білорусь, США, Азербайджан, Узбекистан, Туреччина та Іран. Як і прогнозувалося російськими мас-медіа, почесний трофей цих командних змагань здобула збірна Росії, яка у фіналі перемогла збірну Ірану з рахунком 5:2.

За результатами жеребкування українська збірна зустрілася з командою Росії вже в другому колі попереднього групового етапу турніру, якій, на жаль, поступилася з рахунком 1:6. Єдину перемогу в матчевій зустрічі з російськими борцями здобув у складі збірної України срібний призер Олімпіади-2008 Андрій Стаднік зі Львова, який у ваговій категорії до 66 кг подолав Адама Батирова – молодшого брата дворазового олімпійського чемпіона Мавлета Батирова. Лідер національної збірної України, багаторазовий чемпіон Європи і срібний призер Олімпіади-2008 Василь Федоришин у ваговій категорії до 60 кг програв принципову сутичку дворазовому чемпіонові світу Бесіку Кудухову.



За словами начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міськради Михайла Клима, вихованець калуської школи вільної боротьби поступився іменитому російському борцеві лише за рахунок того, що останній здобув у двох періодах по очкові в клінчах.

Два інші свої поєдинки, проведені в груповому етапі з турецьким і білоруським борцями, Василь Федоришин виграв, допомігши збірній України посісти друге місце в групі. Переміг він й азербайджанця Агагусейна Мустафаєва в зустрічі збірних України й Азербайджану за третє місце.

Крім Василя Федоришина, виборов «бронзу» на Кубку світу й український борець Микола Айвазян (вагова категорія до 55 кг). Але командні бронзові медалі дісталися збірній Азербайджану, яка в підсумку перемогла збірну України з рахунком 5:2.

Василь Ткачук

old_editor, 12.03.2010 14:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини