У Калуші інвалідам війни та учасникам бойових дій стипендію міського голови не виплачують

Вже понад півроку калуські інваліди війни та учасники бойових дій, котрим виповнилося 90 років, не отримують стипендії міського голови. Така допомога у розмірі 100 грн. в місяць виплачувалася цим соціально незахищеним мешканцям Калуша, починаючи з травня 2008 року, на виконання програми заходів поліпшення життєзабезпечення ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань.

Програму затвердив голова Івано-Франківської ОДА, а рішення про встановлення суми виплати приймалося на сесії Калуської міськради. Та й проживає сьогодні у Калуші лише четверо осіб, яким виповнилося 90 років, хоча ще у 2009 році їх було вдвічі більше. Але з серпня минулого року ці люди не отримують обіцяних виплат. На їх здійснення у бюджеті міста минулого року було передбачено 9700 гривень, однак й цих коштів не вдалося вчасно віднайти. У результаті, як пояснила заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Калуської міськради Надія Рим, розраховувати на виплату заборгованої у минулому році стипендії міського голови цим людям не варто до тих пір, поки не буде прийнятий Держбюджет України, а потім і головний фінансовий документ міста. Адже Держказначейство не дозволяє погашати борги минулих років. Не можна до прийняття закону про Держбюджет й збільшувати розмір такої соціальної допомоги, бо казначейство дозволяє фінансувати лише 1/12 видатків попереднього бюджетного періоду.

Чи будуть здійснюватися ці виплат у поточному році залежатиме й від рішення депутатів Калуської міськради. За словами Надії Рим, проект рішення про призначення стипендій інвалідам війни та учасникам бойових дій має розглядатися на найближчій сесії міськради.

Віра Любинець

old_editor, 26.02.2010 14:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини