Віталій Наконечний виборов три медалі Кубка України

На олімпійській базі в Кончі-Заспі пройшов особисто-командний Кубок України зі спортивної гімнастики, що водночас був для українських гімнастів відбірковим на чемпіонат Європи, який відбудеться 18-26 квітня 2010 року в Лондоні. За результатами змагань виборов путівку на поїздку до столиці Англії в складі чоловічої національної збірної України зі спортивної гімнастики і вихованець тренера-викладача ДЮСШ ФСК «Нафтохімік» Ярослава Книщука 23-річний калушанин Віталій Наконечний.

Як повідомив Ярослав Миколайович, на Кубку України Віталій Наконечний виступав за команду ЦР ДСТ «Україна», яка посіла друге місце, поступившись в загальнокомандному заліку тільки гімнастам ЦР ДСТ «Динамо». Бронзові медалі дісталися команді МОН України.

У багатоборстві, де за нагороди змагалися найсильніші українські гімнасти, Віталій Наконечний став бронзовим призером Кубка України. Кращого від нього результату домоглися відповідно бронзовий призер чемпіонату Європи-2009 Микола Куксенков (1 місце) та срібний призер сіднейської Олімпіади-2000 Роман Зозуля (2 місце). Обидва гімнасти виступали за команду ЦР ДСТ «Динамо».

На Кубку України Віталій Наконечний брав участь і в трьох фіналах з окремих видів програми. У вправах на брусах та перекладині калушанину не судилося зійти на п’єдестал пошани, а ось у вправах на коні-махи він виступив блискуче і відповідно здобув золоту медаль.

"Три медалі різного гатунку, які виборов мій вихованець на перших в цьому році офіційних всеукраїнських змаганнях, дають підстави сказати, що Віталій Наконечний сьогодні перебуває в достатньо хорошій спортивній формі, – зауважив Ярослав Книщук. – Впевнений, що до початку чемпіонату Європи він ще її удосконалить, попрацює над поліпшенням техніки виконання окремих складних елементів в тих чи інших вправах. Тому буду сподіватися, що Віталій в Лондоні сповна виправдає надії, які покладає на нього головний тренер чоловічої національної збірної України зі спортивної гімнастики Юлій Куксенков."

Василь Ткачук

old_editor, 02.03.2010 15:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини