Військовослужбовці Збройних Сил України вивчили ситуацію у зоні надзвичайної екологічної ситуації на Прикарпатті

Офіцери управління Західного оперативного командування разом з представниками Івано-Франківського обласного військового комісаріату та органів самоврядування Калуського району побували на особливо небезпечних ділянках цього регіону.

«Після того, як Верховна Рада України затвердила Указ Президента України «Про оголошення територій міста Калуш та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації», в Західному оперативному командуванні було створено спеціальну робочу групу, яка має оцінити рівень небезпеки та зробити розрахунок необхідних сил та засобів щодо ймовірної евакуації та допомоги цивільному населенню, – розповів заступник Івано-Франківського обласного військового комісаріату з виховної роботи майор Любомир Демчук. – Сьогодні офіцери цієї групи на чолі з заступником командувача Західного ОК з логістики – начальником логістики генерал-майором Сергієм Ніколаєвим провели рекогносцировку. Було детально вивчено реальну ситуацію, яка склалась в Калуському районі».



За даними рекогносцировки буде складено план взаємодії військовослужбовців з органами МНС та влади. А також визначені конкретні військові частини та техніка, яка у разі лиха прийде на допомогу місцевому населенню. Генерал-майор Сергій Ніколаєв наголосив, що у військовослужбовців є неоціненний досвід в подоланні різноманітних техногенних катастроф, скажімо, таких, як Чорнобиль. І у разі потреби всі ці знання та навички будуть використані для того, щоб врятувати життя людей та екологію регіону.

Підполковник Тарас Грень,

Західний регіональний медіа-центр МО України.


old_editor, 22.02.2010 13:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини